Cat de afectate sunt femeile de afectiunile cardiovasculare?0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiuni, atac de cord, boli, cardiovascular, femei, romania, studii

Societatea Romana de Cardiologie a organizat, in perioada 2-4 octombrie 2014, al 53-lea Congres National de Cardiologie la Bucuresti.

Congresul a avut ca tema centrala „Bolile cardiovasculare la femei„. Medicii spun ca in tara noastra circa doua treimi din totalul deceselor inregistrate in randul femeilor sunt cauzate de aceste afectiuni.

Bolile cardiovasculare la femei

Bolile cardiovasculare la femei

La acest Congres, programul stiintific a fost elaborat de o comisie de elita compusa din personalitati ale cardiologiei romanesti si a inclus o serie de sesiuni comune cu societati nationale profesionale (chirurgie cardiovasculara, medicina interna, medicina familiei, diabet) si internationale (Societatea Europeana de Cardiologie, Asociatia Europeana de Chirurgie Cardio-Toracica, Asociatia Europeana de Ecocardiografie).

Afectiunile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces si invaliditate la nivel mondial, iar studiile arata ca riscul de moarte in urma unui sindrom coronarian acut sau infarct miocardic este mai ridicat la femei decat la barbati.

Potrivit cercetarilor, reprezentantele sexului frumos dezvolta o boala cardiovasculara cu circa 10 ani mai tarziu decat barbatii, astfel incat, desi inaintea varstei de 45-54 ani, evenimentele cardiovasculare sunt rare la femei, dupa aceasta varsta numarul lor creste semnificativ, odata cu instalarea menopauzei.

Doar 23% dintre femei ajung la medic in primele ore dupa declansarea simptomelor unui atac de cord!

Simptomele sunt diferite fata de barbati

Expertii spun ca simptomele manifestate la femei pot fi diferite de cele observate la barbati, ceea ce duce la subdiagnosticarea bolii.

Astfel, femeile au sanse mai mici sa primeasca un diagnostic rapid la internare si, prin urmare, sa primeasca un tratament adecvat.

Potrivit specialistilor, acest lucru se intampla deoarece numai 43% dintre paciente acuza dureri acute in zona pieptului – primul simptom cautat de medici atunci cand se banuieste un atac de cord.

De asemenea, ingrijorator este ca in tara noastra doar o mica parte dintre femei (circa 23%) ajung la medic in primele doua ore de la declansarea simptomelor. Cel mai frecvent simptom al infarctului miocardic, atat la femei cat si la barbati, este durerea toracica sau disconfortul.

Expertii mai afirma ca la femei se intalnesc mai des simptome precum respiratia dificila, iar starile de greata sunt insotite de varsaturi si dureri de spate.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 12.00 RONBM GRAU BIO 1 KG BUC BOHLSENER MUHLE


BM  GRAU BIO 1 KGIngrediente: grau*

* ingrediente provenite din agricultura ecologica certificata.


Covrig cu susanReteta:

1 pachet de drojdie uscata, 2 lingurite de sare, 3/8 l apa calduta.

Se amesteca bine ingredientele si se lasa compozitia sa creasca timp de 1 ora.Ingrediente: Aluatul ca cel de sus, o cana de seminte de susan, 1 l apa clocotita, 1 ½ lingura de lichior. Aluatul se imparte in 15 bucati si din fiecare bucata se formeaza un fir, pe care il modelati in forma de covrig. Se scufunda timp de 10 minute in baia de apa clocotita apoi se presara cu susan si se baga la cuptor la o temperatura de 220° timp de 20-30 min.Producator: Bohlsener Muhle GmbH & Co. KG – Muhlenstraβe 1, D-29581 Bohlsen, Germania. www.bohlsener-muhle.de.Unic importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti Sos. Pipera, nr.42, et.9, sector 2, tel.: 021/315.86.53, www.plafar.net.[...] 

Link-uri Sponsorizate

Cat de afectate sunt femeile de afectiunile cardiovasculare?

Lasă un răspuns