Pestisoara, planta folosita in tratamentul bolilor cutanate0 Comments

Publicat in:
Etichete:boli cutanate, frunze, pestisoara, planta, tinctura

Pestisoara reprezinta o specie de planta din randul ferigilor, care apartine familiei Salviniaceae. Este o planta care are o tulpina orizontala, inalta de circa 15 cm, cu frunzele opuse, lungi de circa 3 cm.

Tratament vitiligo

Tratament vitiligo

La aceasta planta, axilele foliare sunt de obicei scufundate in apa.

Pestisoara se poate intalni plutind pe suprafata apelor stagnante si lin curgatoare, de mica adâncime, expuse la lumina solara, la ses, mai rar in zona colinara. Este foarte frecvent intalnita in Delta Dunarii.

Aceasta planta se mai foloseste si ca specie decorativa si oxigenanta in acvarii, dar si in bazinele decorative de exterior. Din punct de vedere fitoterapeutic, aceasta planta are calitati vindecatoare, daca este culeasa proaspata.

In cazul in care se va extrage sub forma de tinctura, principiile active se pastreaza in solutia hidroalcoolica timp de un an. Specialistii mai afirma ca aceasta planta se mai poate utiliza si sub forma de suc, imediat dupa stoarcere.

Potrivit expertilor, daca este administrata intern sau aplicata extern, in cadrul aceluiasi tratament, pestisoara se foloseste in bolile cutanate cu depigmentare, cum ar fi acromotrichia sau vitiligo.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 38.00 RONPromopharma florit 33 nuc 10ml flacon promopharma


Promopharma florit 33 nuc 10ml flacon promopharma

pentru cei ce traverseaza perioade de tranzitie si de transformare, dar nu sunt multumiti, chiar daca este schimbarea visata - ceea ce ii umple de neliniste. Mai este numita si floarea emigrantului.


 
MOD DE ADMINISTRARE:Se pun cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (se pot alege maxim 4-5 remedii) intr-un pahar cu apa plata. Acesta se bea pe parcursul zilei, in 4 reprize. Alternativ, se pot pune cate 2 picaturi din maximum 6 esente, amestecate in 30 ml de apa, din care se iau cate 4 picaturi, de 4 ori pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de culcare; oricum de evitat in timpul meselor. In situatiile acute, se varsa picaturile direct sub limba, evitand contactul direct cu saliva.

Durata se stabileste in functie de persoana si simptome. Administrarea poate varia de la 1 saptamana la 2 luni (chiar si 1 an in anumite cazuri).

In cazul copiilor, dozele raman aceleasi, singura diferenta fiind durata terapiei care ar putea fi mai redusa, avand in vedere receptivitatea majora a varstei infantile. Desigur, aceasta depinde de evaluarea fiecarui caz in parte.

Terapia lui Bach nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nicio alta forma de tratament, inclusiv nutritional, vegetal sau medicamentos; este simpla, naturala si la indemana oricui.

[...] 

Link-uri Sponsorizate

Pestisoara, planta folosita in tratamentul bolilor cutanate

Lasă un răspuns