Importanta colesterolului bun in lupta impotriva cancerului0 Comments

Publicat in:
Etichete: australia, cancer, experti, lupta, maladie, nociva

Din cauza ca tot mai multi oameni isi pierd viata ca urmare a unor afectiuni cancerigene, oamenii de stiinta si-au intensificat cercetarile in privinta combaterii acestor maladii atat de nocive si mortale.

Specialistii din Australia sustin ca nivelul mare al colesterolului „rau” favorizeaza raspandirea cancerului in corp.

Colesterolul bun

Colesterolul bun

Aceasta este concluzia unui studiu recent, citat de Daily Mail. Oamenii de stiinta au constatat ca in cazul unui om care are colesterol „rau”, acesta actioneaza astfel incat usureaza mecanismul de miscare a celulelor.

Potrivit opiniei specialistilor, aceasta descoperire apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Sydney, Australia. Expertii apreciaza ca prin acest studiu vor intelege mai bine felul in care cancerul se raspandeste in corpul uman.

Cercetatorii mai spun ca unul dintre aspectele care ingreuneaza tratarea cancerului este faptul ca boala se raspandeste in corp.

Colesterolul „bun” protejeaza impotriva cancerului

„Intre celule se creeaza punti de legatura cu ajutorul unor molecule, integrinele. Din pacate, tot integrinele sunt cele care ajuta celulele maligne care se desprind din tumoare sa migreze in alta parte din corp.

Studiul nostru a identificat colesterolul „rau” ca avand legatura cu aceste integrine, la nivelul vaselor subtiri, iar acest lucru are un efect considerabil asupra abilitatii celulelor canceroase de a se misca si de a se raspandi in corpul uman”, a mentionat prof. dr. Thomas Grewal de la Universitatea din Sydney.

In urma cercetarilor s-a constatat ca dimpotriva, colesterolul „bun” poate limita actiunea integrinelor, oferind astfel protectie impotriva cancerului.

Afla cum poti creste colesterolul bun din organismul tau, aici!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Importanta colesterolului bun in lupta impotriva cancerului

Lasă un răspuns