Cum cresteti colesterolul bun, HDL?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: bun, colesterol, corp, grăsimi saturate, hdl, inima, soia

Colesterolul HDL este cel de tip „bun” si reprezinta un factor important pentru bolile cardiovasculare. Medicii ne avertizeaza ca nivelul mic de colesterol HDL, situat sub valoare de 40 mg/dL, majoreaza semnificativ riscul bolilor de inima. Potrivit expertilor, sarcina colesterolului bun este de a conduce colesterolul din sange inapoi in ficat, unde este eliminat de catre corpul uman.

Cresterea colesterolului HDL

Cresterea colesterolului HDL

HDL mare protejeaza impotriva formarii unor placi pe artere care ar micsora diametrul acestora si ar conduce la atac de cord sau cerebral.

Cum creste colesterolul HDL?

Expertii ne recomanda sa bem suc de portocale pentru a majora nivelul colesterolului HDL.

Trebuie sa tineti o cura de 3 pahare de suc de portocale pe zi, timp de circa 3 saptamani, iar valoarea colesterolului HDL va creste cu peste 20%, conform datelor unei cercetari din Marea Britanie.

Potrivit opiniei specialistilor, daca ajungi sa diminuezi consumul de zahar si deci, al glicemiei, va scadea si nivelul colesterolului HDL. Cum puteti sa faceti asta? Mancati cat mai multe cereale integrale, legume, fructe sau alimente sarace in grasimi.

Trebuie sa stiti ca exista asa-numitele „grasimi bune” pentru corpul uman, care au rolul de a majora colesterolul HDL, prin inlocuirea grasimilor saturate cu grasimi mononesaturate.

Este recomandat de catre nutritionisti sa mancati in acest scop cat mai multa soia, deoarece este saraca in grasimi saturate si bogata in grasimi mononesaturate.

De exemplu, mai multe studii au evidentiat ca substanta isoflavone, un compus organic continut de soia, creste nivelul colesterolului HDL cu 3% si reduce riscul de a dezvolta boli la inima cu 5%.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum cresteti colesterolul bun, HDL?

Un comentariu

  1. Scurtu sorin Izvoraș

    Apropo de soia , trebuie făcută OBLIGATORIU PRECIZAREA că aceasta nu este recomandată bărbaților atâta timp cât sunt ”FERTILI”

Lasă un răspuns