Cauzele durerilor de spate0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, dureri de spate, miscare, motive, scaun, tocuri

De multe ori ne trezim dimineata cu o durere surda in zona spatelui, rezultata in urma pozitiei in care am dormit. Durerile de spate vin si ca urmare a unei pozitii deficitare la birou sau a purtarii unui anumit tip de pantofi, in cazul femeilor.

Cauze dureri de spate

Cauze dureri de spate

Aceasta reprezinta o experienta destul de neplacuta, care poate fi incercata chiar si de catre persoanele sanatoase. Si totusi, care sunt cauzele durerilor de spate?

Salteaua

Daca ajungi sa dormi pe o saltea veche, atunci ai putea avea probleme. Expertii sunt de parere ca o saltea buna dureaza intre 8 si 10 ani. In cazul in care nu ai inlocuit-o pentru mai bine de un deceniu, reduci sansele coloanei vertebrale de a fi sustinuta corespunzator.

Este recomandat sa alegi o saltea de calitate, in care curbura spatelui sta corect.

Purtatul gentii pe acelasi umar

In cazul in care esti femeie si porti geanta pe acelasi umar mereu, s-ar putea sa ai probleme. Asta este opinia expertilor, care spun ca, daca greutatea acesteia depaseste 10% din greutatea corpului tau, aceasta ti-a dezechilibrat coloana.

Tocurile cui si statul pe scaun

Daca iti place sa porti tocuri cui, trebuie sa stii ca spatele tau va fi fortat. Potrivit specialistilor, in acest fel, vei pune presiune asupra articulatiilor. In cazul in care porti papuci fara sustinere pe glezna, piciorul se va muta dintr-o parte in alta, iar distribuirea corpului se face inegal.

De asemenea, trebuie sa stii ca nici pantofii plati nu sunt indicati, ci trebuie cautata o inaltime ideala a tocului.

Depresia

In plus, studiile au dovedit ca depresia si sentimentele negative pot determina dureri de spate, mai ales ca gandurile pot influenta direct intensitatea semnalelor dureroase.

Daca ai o munca de tip statica la birou si nu poti sa iti mentii o pozitie corecta in fata computerului, trebuie sa stii ca muschii spatelui, din pricina inactivitatii, sunt mai putin elastici si mai slabiti. Expertii spun ca pozitia sezand pe scaun pune o presiune de 50 de ori mai mare pe coloana vertebrala fata de cea de pe picioare.

Lipsa miscarii

In cazul in care nu esti un adept al miscarii fizice, muschii tai s-au atrofiat, iar degenerarea discurilor vertebrale e un fapt. Specialistii sunt de parere ca cea mai buna alegere ar fi sa te apuci imediat de un antrenament sustinut pentru consolidarea spatelui si a abdomenului.

Dieta

Daca ajungi sa mananci necontrolat, trebuie sa stii ca printr-o dieta necorespunzatoare, excesul de greutate poate fi o sarcina suplimentara pentru coloana vertebrala.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cauzele durerilor de spate

Lasă un răspuns