Senzatia de amortire0 Comments

Publicat in:
Etichete: amortire, experti, manifestare, parestezia, picioare, senzatie, studiu

Pierderea senzatiilor la nivelul picioarelor si bratelor este cauzata de „compresia temporara a unor nervi”. Aceasta este opinia Rebeccai Traub, profesor asistent la Universitatea Columbia.

Expertul spune ca atunci cand nervul este prins, acesta nu mai comunica semnale la nivelul coloanei vertebrale si implicit catre creier.

Senzatia de amortire

Senzatia de amortire

Steven Vernino, profesor de neurologie la University of Texas Southwestern Medical Center si membru al Academiei Americane de Neurologie, ofera o explicatie cat se poate de simpla. „Nervii transporta semnalele electrice in mod asemanator curgerii apei printr-un furtun.

Semnalele sunt transmise catre creier de o anumita parte a corpului. In cazul in care sunt recunoscute, creierul va trimite inapoi mesajul corespunzator interpretarii. De pilda, in cazul in care atingeti o soba fierbinte, nervii mainii vor trimite un semnal la creier, unde va fi interpretat ca durere, lucru care va determina sa retrageti mana”.

Potrivit specialistilor, atunci cand adoptam pozitii nefiresti, incrucisate si care obtureaza practic trecerea semnalelor nervoase catre creier e acelasi lucru cu blocarea apei intr-un furtun indoit.

Atunci semnalele motorii din nervi nu se mai pot deplasa, asa ca isi urmeaza traseul lor firesc.

Expertii sustin ca cel mai comun nerv din picior care sufera adesea comprimari este nervul fibular. Acesta circula prin partea laterala a genunchiului si, de multe ori, o pozitie nefireasca si indelungata a picioarelor il poate face sa-si piarda capacitatile.

Ce este parestezia?

Profesorul Traub combate conceptia potrivit careia, senzatia de amortire este data de o absenta a fluxului sanguin. In sprijinul acestei afirmatii vine si profesorul Vernino, care este acord doar cu posibilitatea reducerii fluxului de sange catre membrul afectat, insa si acesta este un fenomen destul de rar.

Potrivit specialistilor, „furnicaturile” sunt senzatii resimtite cand nervii incep sa-si castige functionalitatea, iar oamenii le percep cand ies din amortire. Tradus in termeni medicali, fenomenul este cunoscut ca parestezie.

Disconfortul, uneori dureros, determina schimbarea pozitiei, iar majoritatea oamenilor se pot deplasa si elimina presiunea de pe nervi.

In cazul in care nu se pot deplasa sau sunt sub efectul sedativelor, este foarte probabil ca nervii sa fie lezati, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Senzatia de amortire

Lasă un răspuns