Canepa codrului – beneficii0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, canepa codrului, planta, proprietati, reumatism, utila, viermi intestinali

Canepa codrului reprezinta o planta care creste in tara noastra in locuri umede si care poate atinge inaltimea de 70-180 cm. Aceasta planta are o radacina cilindrica, frunzele sunt opuse, iar florile sale sunt de culoare rosie, ros sau mai rar, de culoare alba.

Canepa codrului

Canepa codrului

Foliolele speciei se aseamana oarecum cu cele ale canepii, de unde ii deriva prima parte a denumirii populare. La aceasta planta, fructul este o achena cu 5 muchii, cu papus dezvoltat.

Canepa codrului infloreste in iulie-septembrie. Potrivit expertilor, aceasta planta contine lactone amare precum eupatorina, eupatopicrina, precum si saponine, taninuri, ulei volatil care confera frunzelor un miros caracteristic.

Ca urmare a unor studii recente, savantii au reusit izolarea unor flavonoide anticancerigene. In partile subterane ale acestei plante se gasesc uleiuri volatile, amidon, taninuri. Un component al uleiului volatil din radacina de canepa codrului este euparina.

De asemenea, in partile aeriene ale plantei au fost descoperite poliglucide cu greutatea moleculara mare, care prezinta asupra omului actiune imunostimulenta.

Planta de canepa codrului, buna pentru combaterea viermilor intestinali

Ca urmare a principiilor active din planta, canepa codrului se utilizeaza in fitoterapie pentru tratarea unor afectiuni ca insuficienta hepatica, constipatie sau viermi intestinali.

In toate aceste cazuri se poate folosi sub forma de infuzie sau decoct din partea aeriana a plantei.

De asemenea, aceasta planta se mai foloseste pentru combaterea efectelor nocive ale:

  • cancerului,
  • cuperozei,
  • dermatitelor infectate,
  • reumatismului,
  • parazitozelor – sub forma de comprese, spalaturi cu infuzie de planta sau pulbere de planta uscata, care se aplica local.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Canepa codrului – beneficii

Lasă un răspuns