Cum se pot evita afectiunile cancerigene?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, conditii, fumat, OMS, sanatate, sarac, tari, Tratament

Cuprins articol:

Mai mult de o treime din totalul cazurilor de cancer din intreaga lume ar putea sa fie evitate prin schimbarea stilului de viata. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Cancer

Cancer

Potrivit unor studii recente, OMS a constatat ca, daca oamenii ar fi capabili sa evite factori de risc precum fumatul, obezitatea, consumul insuficient de fructe, faptul ca nu fac exercitii fizice, consumul excesiv de alcool si poluarea aerului din orase – atunci numarul celor bolnavi de cancer s-ar diminua in mod semnificativ.

Fumatul

De pilda, expertii spun ca fumatul tigarilor este considerat in acest moment factorul de risc canceros cel mai important. Circa 22% din mortalitatea cauzata de cancer este provocata ca urmare a fumatului. OMS a recomandat evitarea acestor factori de risc.

Papiloma virus

In plus, specialistii spun ca oamenii ar trebui sa se vaccineze contra virusului papiloma uman (HPV).

Acest virus este considerat responsabil de cancerul de col uterin, care face destul de multe victime in statele aflate in curs de dezvoltare. In plus, oamenii ar trebui sa isi reduca expunerea la soare in orele considerate critice, adica intre 11 si 16.

Conform datelor statistice, cancerul cauzeaza in medie in jur de 13% din mortalitatea mondiala.

De asemenea, cancerele de plamani, de stomac, de ficat, de colon si mamar sunt tipurile de cancer care cauzeaza cel mai mare numar de decese in intreaga lume, mai spun expertii.

In statele sarace din Africa, de exemplu, circa o cincime dintre decese sunt determinate de cancerele provocate de infectiile virale, precum virusul hepatitei B sau virusul papiloma uman.

Expertii au observat ca in statele care au venituri sub medie sau medii, cancerul provoaca circa 70% din cazurile de deces, ca urmare a conditiilor de spitalizare si tratament inadecvate.

Cei de la OMS estimeaza ca mortalitatea determinata de afectiunile cancerigene va ajunge sa depaseasca valoarea de 13,1 milioane de decese in anul 2030.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se pot evita afectiunile cancerigene?

Lasă un răspuns