Dieta in trei culori, -2 kg pe saptamana0 Comments

Publicat in:
Etichete: cat sdlabesc, cura de slabire, dieta, dieta de slabit, dieta in 3 culori, in ce consta, meniu, pareri

Dieta in trei culori consta in fractionarea alimentelor pe culori (albe, verzi si rosii) si consumarea acestora in functie de acest criteriu.

Cercetatorii au decis ca alimentele cu nuante calde deschid apetitul, in timp ce acelea cu nuante reci il diminueaza.

Dieta in 3 culori

Dieta in 3 culori

Cat slabesc

Dieta in trei culori garanteaza o slabire de pana la 2 kg pe saptamana, insa este recomandat inainte de a te apuca de ea sa consulti medicul.

In ce consta dieta in trei culori

Parcursul acestei diete este destul de simplu si usor. Tot ce trebuie sa faci este sa mananci dupa urmatorul principiu: in prima zi doar alimente albe, in cea de-a 2-a zi doar alimente verzi si in cea de-a 3-a zi doar alimente rosii. Cele 3 zile se repeta, iar in ultima zi, supranumita si “ziua curcubeu”, poti manca orice din cele trei culori, adica orice tip de aliment.

Alimente ce pot fi consumate pentru fiecare culoare

In prima zi, ziua alimentelor albe, poti consuma urmatoarele: apa, legume – cartofi albi, telina, ceapa, radacina de patrunjel, praz, ciuperci, conopida. Ca si proteine poti manca peste alb (bogat in acizi Omega 3 si o sursa importanta de fibre). De asemenea, in aceasta zi, mai poti consuma lactate (ofera necesarul zilnic de calciu) si fainoase (contin un nivel mare de amidon si carbohidranti).

In cea de-a doua zi, ziua alimentelor verzi, poti manca doar legume verzi (broccoli, spanac, urzici, salata verde, fasole verde, mazare). Legumele verzi te ajuta la imbunatirea functionarii ficatului si regleaza digestia. Poti bea ceai verde sau sucuri facute din aceste legume si foarte important este si consumul zilnic de cei 2 litri de apa.

In cea de-a treia zi, ziua alimentelor rosii, ai o varietate mult mai mare de alimente – carne rosie, sfecla rosie, rosiile, ardei gras, fasole rosie, mere rosii, coacaze, zmeura, capsune. Legumele rosii sunt bogate in antioxidanti care protejeaza organismul de boli cardiace, fructele si legumele rosii sunt bogate in vitamina C si magneziu, iar continutul ridicat de fier din carnea rosie ajuta la echilibrarea functiilor organismului.

Meniu pentru dieta in trui culori

Ziua alba:

Micul dejun: iaurt sau lapte, impreuna cu o felie de paine cu unt.
Masa de pranz: peste fiert cu o garnitura de legume albe si o supa din aceste legume.
Cina: paste cu branza.

Ziua verde:

Micul dejun: un mar verde si un ceai verde
Masa de pranz: spanac, broccoli
Cina: o salata din legume verzi.

Ziua rosie:

Micul dejun: carne rosie si sfecla rosie. De asemenea mai poti bea un suc de grepfrut sau orice alte fructe rosii.
Masa de pranz: o supa de rosii, carne rosie fiarta cu garnitura de ardei rosu
Cina: o salata de legume rosii cu boabe de fasole rosie.

Pareri despre dieta in trei culori

Daca ai urmat si tu dieta in trei culori, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta in trei culori, -2 kg pe saptamana

Lasă un răspuns