Ai probleme cu urechile? Apeleaza la aceste tratamente naturiste0 Comments

Publicat in:
Etichete: dureri, otita, remedii naturiste, timpan, tratament naturist, trompa lui eustache, ureche

Afectiunile urechilor

Durerile de urechi fac probleme multor oameni din intreaga lume. Medicii spun ca acestea pot reprezenta simptome ale unor afectiuni mai grave si in multe situatii consultul medical ORL este esential ca sa nu aveti probleme mai grave in viitor.

Tratament naturist urechi

Tratament naturist urechi

Trebuie spus ca afectiunile urechilor pot duce chiar la pierderea auzului, in cazul in care nu sunt tratate in mod corect.

Specialistii sunt de parere ca remediile naturiste pot avea eficienta pentru afectiunile minore, insa daca problemele persista atunci este necesar sa va adresati specialistului in medicina naturista.

Cand ne adresam medicului?

De obicei, durerea de urechi trece in circa 24 de ore, insa daca ea persista, cereti sfatul medicului. Daca aveti otita medie, trebuie sa stiti ca inflamatia urechii medii poate incepe cu o amigdalita sau o infectie similara, care se extinde asupra urechii medii.

Medicii spun ca aceasta este asociata cu febra, insa se poate manifesta chiar si o secretie daca timpanul se sparge.

Tratament naturist – Folositi ulei

In acest caz mai grav, este necesar sa mergeti la un specialist ORL. De asemenea, expertii recomanda cateva remedii simple pentru combaterea infectiei. De pilda, in cazul in care aveti timpanul intact, trebuie sa puneti in ureche 2-3 picaturi de ulei. In acest ulei trebuie neaparat sa macerati sunatoare sau lumanarica.

In plus, trebuie sa stiti in aceasta situatie este bun si uleiul de usturoi. Antibioticele naturale, ca echinaceea si usturoiul vor ajuta la combaterea infectiei in cateva zile.

De aceea, trebuie sa incercati sa masati zona din spatele urechii cu un amestec de 10 picaturi de ulei de levantica, 10 picaturi ulei din arbore de ceai si o lingurita de ulei de migdale.

Daca aveti probleme cu infundarea Trompei lui Eustache, puteti remarca o durere severa de ureche, care poate sa se manifeste din cauza unor probleme cu sinusurile.

Tratament naturist – Decongestive nazale si inhalatii

Printre remedii se afla decongestivele nazale si inhalatiile, sau puteti sa luati 5ml de echinaceea, pentru a combate aceasta infectie.

In plus, este recomandat sa consumati o ceasca de infuzie de flori de soc, silur si lumanarica.

Tratament naturist – Infuzii calde cu flori de galbenele

Medicii va avertizeaza ca in cazul infectiei urechii externe, mancarimile acesteia pot avea drept cauza o infectie, care se manifesta mai ales la cei care inoata mult.

Deseori, sunt vinovate pentru aceste infectii micozele contractate in apa. Ca si remedii naturale, este bine sa va spalati urechea cu o infuzie calda de flori de galbenele.

Tratament naturist – Alte infuzii

De asemenea, este recomandat sa beti o ceasca formata dintr-o infuzie ce contine urzica, turita, trifoi rosu, galbenele. In plus, trebuie spus ca si echinaceea este buna, de 3 ori pe zi, sub forma de capsule sau 5ml de tinctura.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai probleme cu urechile? Apeleaza la aceste tratamente naturiste

Lasă un răspuns