Cafeaua te tine departe de cancerul de colon!0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cafea, cafeaua, cancer colorectal, cancer de colon, cancerul de colon, preventie

Un studiu realizat recent arata faptul ca persoanele care consuma zilnic doua cesti de cafea isi reduc riscul de a suferi de cancer colorectal.

Cafeaua si cancerul de colon

Cafeaua si cancerul de colon

Potrivit expertilor care au luat parte la cercetare, consumul moderat de cafea ofera protectie fata de cancerul de colon, anunta Livescience.

Specialistii americani de la Universitatea Southern California au analizat consumul de cafea in cazul a 8.500 de persoane, dintre care 5.000 au avut cancer colorectal.

Cata cafea trebuie sa bem?

Expertii au constatat ca cei care beau intre una si doua cafele zilnic au cu pana la 30% mai putine riscuri de a face cancer de colon spre comparatie cu persoanele care nu consuma deloc aceasta bautura.

In situatia persoanelor care beau intre doua cafele – doua si jumatate, protectia oferita este chiar de 44%. Specialistii sustin ca acest procent se majoreaza pana la valoarea de 59% pentru cei care depasesc doua cafele si jumatate.

Realizatorii studiului au tinut cont si de factori precum varsta, sexul, cantitatea de legume/fructe consumate in fiecare zi si de administrarea zilnica de aspirina, despre care studiile au aratat ca poate oferi protectie fata de acest tip de cancer.

Savantii considera ca efectul protector al cafelei este pus pe seama faptului ca aceasta bautura accelereaza trecerea substantelor prin colon.

Acesta aspect diminueaza din timpul de expunere a tesuturilor fata de agentii cancerigeni.

In plus, cafeaua ar putea schimba compozitia microbilor din intestine sau ar putea contine ea insasi substante anticancerigene.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cafeaua te tine departe de cancerul de colon!

Lasă un răspuns