Esti barbat singur? Iata de ce boala poti suferi!0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, boala, grava, melanom malign, singuratate

Barbatii singuri prezinta o probabilitate mai mare de a fi diagnosticati mai tarziu cu cancer de piele decat cei care locuiesc cu cineva, este concluzia unui studiu realizat recent.

Boala barbati singuri

Boala barbati singuri

Expertii sustin ca este foarte putin probabil ca celibatarii sa depisteze cancerul de piele in stadiile incipiente, ei fiind mai expusi cu 31% riscului de a muri din cauza acestei boli.

The Telegraph scrie ca pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii de la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, au analizat informatii de la 27.235 de barbati diagnosticati cu melanom malign, cea mai agresiva forma de cancer de piele.

In cazul in care aceasta afectiune este depistata devreme, sansele de supravietuire sunt de 90%, mai spun expertii.

Cercetatorii au observat ca exista o probabilitate cu 43% mai mare ca, in cazul barbatilor singuri, boala sa fie descoperita in stadiile trei sau patru, riscul de deces fiind mai mare cu o treime.

Rezultatele studiului publicat in Jurnalul de Oncologie Clinica subliniaza ca nu conteaza varsta barbatului.

Potrivit The Telegraph, specialistii spun ca in cazul celibatarilor posibilele explicatii sunt lipsa unui partener care sa observe semnele bolii si lipsa informatiilor despre cancerul de piele.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Esti barbat singur? Iata de ce boala poti suferi!

Lasă un răspuns