Cum reduci riscul de diabet tip 2 cu 65%?0 Comments

Publicat in:
Etichete: diabet de tip 2, diabet tip 2, reducerea riscului, reducerea riscului de diabet tip 2, risc diabet

Savantii sustin ca au realizat o descoperire importanta, care ii poate ajuta pe cei predispusi la riscul de a face diabet de tip 2 sa evite aceasta afectiune.

Potrivit unui studiu aparut in revista „Nature Genetics”, specialistii au identificat o mutatie genetica rara, a carei prezenta diminueaza cu 65% riscul aparitiei diabetului de tip 2.

Reducerea riscului de diabet tip 2

Reducerea riscului de diabet tip 2

Aceasta mutatie afecteaza o gena care este utilizata de celulele pancreatice in care este produsa insulina.

Studiul a fost inceput in urma cu patru ani, specialistii urmarind mutatiile genetice care scad probabilitatea ca o persoana sa faca diabet.

Expertii s-au concentrat asupra persoanelor cu o varsta medie de 80 de ani si asupra celor care nu aveau un stil de viata sanatos.

Subiectii din prima categorie sufereau de obezitate, consumau alcool si erau fumatori. In ciuda acestor probleme si vicii, ei nu au facut diabet.

Expertul David Altshuler, directorul unui institut de specialitate de la Universitatea Harvard si de la prestigiosul institut american MIT, coordonatorul acestui studiu, a observat ca 39 de persoane din 5.440 aveau mutatia genetica respectiva si nu au facut diabet.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca mutatia genetica reduce drastic riscul de diabet. Studiul a fost finantat de compania farmaceutica Pfizer, in colaborare cu compania Amgen, cea care detine organizatia responsabila de efectuarea unei mari parti a acestei cercetari.

In acest second, aceste doua firme colaboreaza pentru a produce un medicament care sa imite efectul acestei probleme genetice.

Timothy Rolph, vicepresedintele companiei Pfizer, afirma ca noul tratament ar putea aparea pe piata in aproximativ 10-20 de ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum reduci riscul de diabet tip 2 cu 65%?

Lasă un răspuns