Stiai ca poti face alergie de la produsele cosmetice? Afla cine este de vina0 Comments

Publicat in:
Etichete: alergii, produse alimentare, produse cosmetice

Marile companii care produc alimente sau produse folosite in cosmetica utilizeaza deseori substante care pot provoca diferite probleme de sanatate celor care le folosesc in fiecare zi.

Alergii de la produsele cosmetice si alimentare

Alergii de la produsele cosmetice si alimentare

Potrivit expertilor, astfel de substante pot fi prezente si in prajituri, iaurturi sau chiar fond de ten.

Imediat dupa ce au primit mai multe plangeri legate de unele alergii ciudate, cercetatorii americani au studiat zeci de produse, printre care acadele, iaurt de fructe, ruj, oja sau machiajuri.

Acestia au descoperit ca de vina ar putea fi un extract dintr-un mic gandacel, Cochineal, folosit pentru a pigmenta marfa.

Zeci, poate chiar sute de produse de pe piata americana folosesc acest pigment natural, care poate fi rosu, roz, dar si portocaliu.

In cazul in care unele persoane nu reactioneaza la aceasta substanta, altele fac alergii care se manifesta destul de violent, motiv pentru care produsele de pe piata americana care folosesc acest extract ar trebui sa aiba inscris acest lucru pe eticheta, apreciaza expertii.

In prezent, pe etichetele produselor tratate cu extract de Cochineal se specifica doar „adaos de colorant”, relateaza Fox News.

Potrivit sursei citate, acest colorant natural a fost folosit pentru prima oara in secolul al XVI-lea, de exploratorii spanioli si a fost adus in Europa din America.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiai ca poti face alergie de la produsele cosmetice? Afla cine este de vina

Lasă un răspuns