Vrei sa arati bine? Tine cont de aceste recomandari de nutritie!0 Comments

Publicat in:
Etichete: diete, reguli de nutritie, reguli nutritie, slabire, stil de viata, viata sanatoasa

Daca vrei sa te simti mai bine si sa arati mai bine nu este obligatoriu sa urmezi diete care presupun reguli drastice. Unele dintre acestea sunt greu de respectat si pot provoca frustrari destul de periculoase sau chiar probleme de sanatate, iar rezultatele la care duc pot fi doar temporare.

Pentru a avea mai mult succes, din ce in ce mai multi specialisti recomanda sa faci mici schimbari in stilul de viata, insa pentru totdeauna.

Iata care sunt cele mai bune:

Reguli de nutritie

Reguli de nutritie

Este recomandat sa nu tii vasul cu mancare la masa

Cercetatorii au descoperit ca cei care tin pe masa vasul cu mancare, alaturi fiind farfuriile goale, se servesc cu cantitati mai mari de mancare si sunt tentati sa ia de mai multe ori. Persoanele care isi pun insa de la inceput o portie si nu mai tin vasul cu mancare la indemana mananca cu 35% mai putin.

Renunta la paharul cu bauturi dulci

In medie, persoanele care prefera bauturi dulci consuma 400 de calorii zilnic numai din acestea, respectiv aproape 10 lingurite de zahar pe zi, numai din bauturi. Incearca sa renunti la ele si vei avea surpriza sa slabesti fara alte sacrificii . Si nu uita de apa, asa ca incearca sa consumi aproximativ doi litri pe zi.

Consuma proteine zilnic

Cei care consuma proteine la fiecare masa se satura mai repede si au senzatia de satietate pentru mai mult timp. Acestea au capacitatea de a grabi metabolismul, de a diminua apetitul si a taia pofta de gustari intre mese.

Nu uita de painea din cereale integrale

Aceasta paine este un aliment recomandat pentru organism comparativ cu cea din cereale rafinate ori faina alba, din moment ce despre cerealele integrale s-a descoperit ca reduc riscul de cancer si boli de inima.

Mananca peste ori de cate ori ai ocazia

Doua portii de peste consumate pe saptamana imbunatatesc functionarea creierului sub mai multe aspecte, printre care se numara rapiditatea in gandire, flexibilitatea si memoria. Cei mai recomandati pesti sunt somonul, tonul, crapul, pastravul si macroul, despre care s-a aratat ca reduc chiar riscul de Alzheimer.

Incearca sa reduci portiile cu un sfert

Un studiu recent a relevat faptul ca prin simpla reducere a portiilor cu un sfert mananci cu 10% mai putine calorii fara sa te simti infometat. La portiile de restaurant ar trebui sa fii si mai atent deoarece acestea sunt mai mari de doua pana la cinci ori fata de cele considerate normale. De exemplul, o portie de carne nu ar trebui sa fie mai mare decat un pachet de carti de joc.

Nu manca in fata televizorului

Potrivit unui alt studiu, oamenii care mananca uitandu-se la televizor consuma in medie cu 288 calorii mai mult zilnic.

Pune furculita pe masa in timp ce mesteci

Nutritionistii spun ca acesta reprezinta un truc destul de cunoscut, dar nu foarte luat in seama, desi este eficient. Punand furculita jos dupa fiecare imbucatura vei manca mai incet, dand organismului ocazia sa simta cand este satul. Rezultatul: vei manca mai putin.

Alege painea de secara in locul celei de grau la micul dejun

Un grup de cercetatori suedezi a descoperit ca painea de secara consumata la micul dejun te ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp pe parcursul zilei, datorita continutului mai mare de fibre fata de cel pe care il are painea de grau.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vrei sa arati bine? Tine cont de aceste recomandari de nutritie!

Lasă un răspuns