Dieta cu orez0 Comments

Publicat in:
Etichete: ce am voi in dieta cu orez, dieta cu orez, dieta cu orez cat slabesc, dieta cu orez etape, dieta cu orez pareri, dieta cu orez rezultate, orez brun, orez salbatic

Dieta cu orez este una dintre cele mai eficiente diete de slabit. In sprijinul acestei afirmatii vine si faptul ca orezul este alimentul principal din alimentatia japoneza, tara care inregistreaza cea mai scazuta rata a obezitatii din intreaga lume.

In anul 1939, in Statele Unite, mai precis in spitalul Durham, bolnavii care erau internati erau, in mod implicit, trecuti pe o alimentatie diferita de ceea ce se promova in alte locuri. Aceasta alimentatie sanatoasa era cunoscuta sub numele de The Rice Diet, in traducere Dieta cu orez.

Iata ce poti citi in dieta cu orez:

Dieta cu orez – Cat slabesc?
Ce am voie in dieta cu orez?
Ce contine orezul?
De ce este bun orezul?
Pareri
Etapele in dieta cu orez
Alte pareri

Ingredientul de baza din dieta cu orez este o sursa benefica de carbohidrati ce ajuta la furnizarea energiei organismului tau. Pornind de la cartea scrisa de cei doi soti care au descoperit reteta in Durham, dieta cu orez este urmata de decenii de catre persoanele care vor sa slabeasca sanatos fiind, totusi, o dieta de slabit destul de drastica.

Dieta cu orez

Dieta cu orez


Dieta cu orez nu se adreseaza persoanelor care sufera de afectiuni ale colonului sau de afectiuni gastrice. Daca si tu ai astfel de probleme de sanatate, nu iti recomandam sa tii acest regim de slabit, insa poti incerca una din dietele de slabit permisive de pe site-ul nostru.

Cat slabesc?

Dieta cu orez promite ca vei slabi aproximativ 10 kilograme in prima luna de la inceperea ei iar, ulterior, numarul de kilograme pe care il vei da jos este de aproximativ 2 in fiecare luna.

Nu trebuie sa te gandesti la faptul ca timp de 30 de zile vei manca orez simplu, insa trebuie sa sti faptul ca orezul este alimentul de baza din cele peste 30 de feluri de mancare pe care ai voie sa le consumi.

Ce am voi in dieta cu orez?

Dieta cu orez permite consumul a mai mult de 30 de alimente, pe langa orezul propriu-zis. Iata cateva dintre acestea:

  • cereale integrale,
  • fructe si legume insa nu orice fruct sau orice leguma,
  • surse slabe de proteine si
  • lactate slabe.

Orezul poate fi preparat cu putin ulei de masline si cateva condimente, insa trebuie sa alegi orez salbatic sau orez brun. Aceste doua feluri de orez sunt singurele acceptate in cadrul acestei diete de slabit.

In ceea ce priveste prepararea orezului, acesta poate fi gatit la cuptor, fiert sau prajit, in functie de preferintele tale. Acest regim de slabire mai este cunoscut si ca „dieta cu orez brun”, „dieta cu orez fiert”, „dieta cu orez si legume”, „dieta cu orez si mere” sau chiar „dieta cu orez si peste”. Indiferent care dieta o alegi din cele enumerate, toate se bazeaza pe acelasi principiu.

Ce contine orezul?

Orezul contine, pe langa carbohidrati, proteine, minerale si vitamine.

Vitamina A si vitamina E sunt, in principal, cele mai importante dintre vitaminele furnizate ce ajuta organismul tau pe parcursul dietei. Nici mineralele nu trebuie ignorate, deoarece acestea te ajuta sa elimini toxinele acumulate in organism.

In privinta proteinelor, trebuie sa iti spunem ca o portie de 100g de orez furnizeaza aprox. 20%-25% din cantitatea de proteina necesara corpului tau pe parcursul unei zile.

De ce este bun orezul?

Daca, mai devreme, am vazut ce contine si de ce trebuie consumat orezul, acum trebuie sa trecem in revista si avantajele acestui aliment prin ceea ce nu contine. Ei bine, orezul este alimentul ideal pentru o dieta echilibrata. El nu contine

  • grasimi,
  • sodiu,
  • gluten sau
  • colesterol.


Se stie ca din orez se face si ulei, mai exact, din coaja de orez. Uleiul de orez este un excelent atioxidant si reduce sau mentine in limite normale colesterolul din organism.

Pareri

Dieta cu orez este o dieta controversata, iar parerile sunt impartite. Plecand de la principiul dietei cu orez, cand alimentatia ta se bazeaza pe un singur aliment principal, rezultatele sunt vizibile. Totusi, in momentul in care vei reveni la o alimentatie normala, iar organismul tau isi va reintra in normal, kilogramele sunt destul de greu de mentinut.

Multi spun ca dieta cu orez este o dieta foarte buna pe timp scurt. Ea da rezultate imediat, insa exista efectul de yo-yo.

Cei care sustin dieta cu orez (si sunt destul de multi) spun ca dupa primele doua etape, trebuie sa mentii alimentatia zilnica pana intr-un numar de 1,200 de calorii.

Dieta cu orez nu furnizeaza organismului necesarul de vitamina D si calciu, doua elemente importante pentru sanatatea ta. Recomandarea noastra este, ca pe parcursul acestei diete, sa iei multivitamine.

Etapele in dieta cu orez

Dieta cu orez contine 3 faze sau 3 etape. Haideti sa vedem care sunt acestea.

Etapa 1 in dieta cu orez

Etapa 1 din dieta cu orez dureaza o sapatamana si presupune impartirea acesteia in:

  • prima zi
  • urmatoarele 6 zile

In prima zi, alimentatia ta trebuie sa fie consituita din 800 calorii si 50mg sodiu – dieta pe baza de orez.

Ai voie sa consumi 2 tipuri distincte de amidon (la alegere: cereale, cartof sau paste) si 2 fructe la cele 3 mese ale zilei (mic dejun, pranz si cina). Printre fructele permise se numara: portocale, banane, mere, smochine, caise sau gutui.

In urmatoarele 6 zile, trebuie sa consumi 1,000 calorii si 300mg sodiu.

Pentru a ajunge la aceasta cantitate, iti dam un exemplu:

Micul dejun poate fi constituit din: 1 fruct (la alegere din cele de mai sus), un produs lactat cu 0% grasime si un amidon (cereale, cartof sau paste).

La pranz si la cina, poti consuma: 3 amidon (cereale, cartof sau paste), 3 legume si un fruct.

Legumele pot fi gatite la aburi sau la gratar. Poti consuma supe si salate.
Te sfatuim sa renunti la cafea, bauturi alcoolice si carbogazoase pe perioada dietei cu orez.

Etapa 2 in dieta cu orez

Etapa 2 din dieta cu orez dureaza o sapatamana si presupune impartirea acesteia in:

  • prima zi
  • urmatoarele 5 zile
  • ultima zi

In prima zi, alimentatia ta trebuie sa fie consituita din 1,000 calorii si 300mg sodiu – dieta pe baza de orez.

Ai voie sa consumi 2 tipuri distincte de amidon (la alegere: cereale, cartof sau paste) si 2 fructe la cele 3 mese ale zilei (mic dejun, pranz si cina). Printre fructele permise se numara: portocale, banane, mere, smochine, caise sau gutui.

In urmatoarele 5 zile trebuie sa urmezi o dieta lacto-vegetariana cu orez.

In ziua a saptea, dieta ta trebuie sa fie vegetariana cu orez. Spre deosebire a alte zile, acum poti creste numarul de calorii pana la 1,200 si cantitatea de sodiu la 500mg.

Pentru a ajunge la aceasta cantitate, iti dam un exemplu:

Micul dejun: 2 produse amidon si un fruct
Pranz: 3 produse amidon, 3 legume, 1 fruct
Cina: 3 produse amidon, 3 proteine (sau 2 lactate, la alegere), 3 legume, 1 fruct

Etapa 3 in dieta cu orez

Etapa 3 din dieta cu orez este etapa de intretinere. Aceasta etapa este identica cu etapa 2 de mai sus, numai ca poti creste numarul de calorii cu cate 200 in fiecare saptamana. Aceasta faza de intretinere se termina in momentul in care nu mai poti slabi sau in momentul in care ai ajuns la greutatea dorita.

Alte pareri despre dieta cu orez

Daca ai urmat si tu dieta cu orez, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ai slabit cele 10 kilograme? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu orez

Lasă un răspuns