Diagnosticul şi tratamentul hepatitelor virale0 Comments

Publicat in:
Etichete: diagnosticul, hepatita acută, tratamentul hepatitelor virale

Majoritatea episoadelor de hepatită acută virală sunt decelate datorită simptomatologiei. Diagnosticul este confirmat prin teste de sânge, care arată creşterea nivelului enzimelor hepatice şi prezenţa virusurilor hepatitei.

In hepatita cronică testele de sânge se fac, la fel ca şi puncţia hepatică, pentru precizarea gravităţii leziunilor hepatice. în cadrul biopsiei se recoltează, sub anestezie locală, o probă de ţesut hepatic, care este apoi examinat la microscop.

In imagine, efectuarea unui test EUSA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) Aceste teste sunt făcute pentru a detecta prezenţa anticorpilor faţă de virusurile hepatice in serul sanguin.

In imagine, efectuarea unui test EUSA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) Aceste teste sunt făcute pentru a detecta prezenţa anticorpilor faţă de virusurile hepatice in serul sanguin.

HEPATITA ACUTĂ

Nu există un tratament specific pentru hepatita acută, care, de obicei, se vindecă spontan. Medicii atenţionează bolnavul cu privirea la consumul de alcool, care poate înrăutăţi simptomatologia.

Foarte rar, hepatita acută poate determina la nivelul ficatului o inflamaţie acută ce duce la insuficienţă hepatică acută. Aceasta este o afectare cu potenţial letal şi poate necesita transplant hepatic pentru salvarea vieţii bolnavului.

TERAPIA MEDICAMENTOASĂ

In cazul hepatitei B şi C este posibil tratamentul care să prevină evoluţia leziunilor la nivelul ficatului. Tratamentul antiviral cu interferon a dat şi el rezultate bune.

O parte din pacienţi au răspuns bine la tratamentul cu lamivudine şi la combinaţia dintre tratamentul cu interferon şi alt agent anti-viral, ribavirin, în cazul hepatitei C. Totuşi, trebuie menţionat că aceste tratamente sunt scumpe şi au efecte secundare neplăcute în unele cazuri.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diagnosticul şi tratamentul hepatitelor virale

Lasă un răspuns