Tratamentul cancerului testicular0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancerului testicular, maduva osoasa, tratament cancer, tratamentul cancerului testicular

Tratamentul cancerului testicular depinde de tipul şi de stadiul cancerului. De obicei se foloseşte chirurgia, singură sau în asociere cu alte tratamente, deşi în cazurile avansate se pot aplica alte terapii.

Odată ce au fost determinate tipul şi stadiul tumorii, se poate lua o decizie asupra tipului de tratament oferit pacientului. Cea mai obişnuită variantă de tratament este cea chirurgicală, de îndepărtare a testiculului afectat sau, uneori, a ambelor testicule.

ORHIDECTOMIA INGHINALĂ

Pentru a evita diseminarea ţesutului canceros către alte zone din corp, în timpul intervenţiei chirurgicale,îndepărtarea testiculului se face printr-o incizie la nivelul zonei inghinale. Această metodă este cunoscută sub numele de orhidectomie inghinală.

In timpul operaţiei, cordonul spermatic este pensât şi testiculul este eliberat din scrot. Testiculul este apoi tras în afară prin zona inghinală. Cordonul spermatic este legat ferm şi secţionat, iar incizia este închisă prin fire de sutură.

Atunci când este necesară îndepărtarea ambelor testicule, pacienţii pot opta pentru congelarea spermatozoizilor, înainte de intervenţia chirurgicală, în scopul reproducerii ulterioare.

Majoritatea pacienţilor pot fi vindecaţi chirurgical. Totuşi, în cazul în care cancerul este în stadiu atât de avansat încât acest tip de tratament nu este util, sunt disponibile alte tratamente.

Aceste tratamente pot fi folosite singure sau în diferite combinaţii şi includ radioterapia, chimioterapia şi transplantul medular.

RADIOTERAPIA

Radioterapia implică aplicarea unor radiaţii de intensitate mare la nivelul tumorii. în majoritatea cazurilor, radiaţiile sunt direcţionate către zona afectată, fiind emise de un aparat situat în afara corpului; această formă de tratament nu dă, de obicei, nicio senzaţie în momentul aplicării.

CHIMIOTERAPIA

Chimioterapia implică administrarea de medicamente antican-ceroase pacientului. Aceste medicamente pot fi luate pe cale orală, în diferite combinaţii, sau pot fi administrate sub formă de injecţii, direct în sânge, pentru a distruge celulele canceroase.Pentru tratamentul cancerului testicul ar ar putea fi necesară o serie de chimioterapice. Aceste medicamente, care omoară celulele canceroase, se administrează direct în fluxul sanguin.

Măduva Osoasă

O mică parte din pacienţi au nevoie de transplant medular. Măduva osoasă (ţesutul spongios din interiorul cavităţilor osoase) este responsabilă de fabricarea celulelor sanguine, inclusiv a leu-cocitelor, celule ce luptă împotriva infecţiilor.
Măduva canceroasă este scoasă de la pacient. Ea este apoi tratată cu medicamente care să elimine orice celulă canceroasă şi congelată. In plus, pacientul primeşte medicamente care să omoare celulele canceroase. Acest tip de tratament medicamentos distruge şi orice rest de măduvă osoasă.

Măduva recoltată anterior tratamentului este apoi decongelată şi reintrodusă în corpul pacientului. Ea merge către cavităţile osoase şi permite pacientului să reia procesul de fabricare a celulelor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul cancerului testicular

Lasă un răspuns