Laserul in chirurgia ginecologică0 Comments

Publicat in:
Etichete: aparatul reproducător feminin, fibromul uterin, laserul in chirurgia ginecologică, organismul femeii

Dezvoltarea chirurgiei cu laser a revoluţionat modul în care sunt tratate afecţiunile ginecologice. Boli precum fibromul uterin sau chisturile pot fi tratate fără a apela la metode chirurgicale radicale.

Aparatul reproducător feminin este un sistem complex ce poate fi afectat de multe dezechilibre. Femeile sunt susceptibile la un număr de probleme ginecologice, ce se întind de la un registru relativ minor, precum crampele menstruale, la afecţiuni mai grave, cum ar fi endometrioza (distribuţia anormală a mucoasei uterine).

CALITATEA VIEŢII

Orice tulburare ce afectează sistemul reproducător poate avea un impact imens asupra calităţii vieţii, în special dacă afecţiunea are capacitatea de a lăsa femeia infertilă. In trecut, tratamentul afecţiunilor ginecologice consta, în principal, din efectuarea de operaţii deschise, de îndepărtare a organului bolnav. Odată cu progresele înregistrate de chirurgia modernă, tratamentele mai puţin invazive au devenit accesibile.

O gamă largă de afecţiuni ginecologice pot afecta organismul femeii. Aceste probleme pot fi tratate eficient cu ajutorul chirurgiei cu laser.

Probleme ginecologice frecvente

Printre cele mai frecvente probleme ginecologice se numără formaţiunile anormale ce se dezvoltă în uter sau ovare. Acestea includ:

■ Chisturile ovariene – acestea sunt formaţiuni sacciforme pline cu lichid, care se formează în interiorul ovarului, în mod normal având o consistenţă solidă (de formă de alună, el este organul pelvian care este responsabil de producerea de ovule, în timpul perioadei fertilei.

In majoritatea cazurilor, chisturile sunt asimptomatice şi dispar după una sau două luni de la formare, pe măsură ce lichidul este resorbit în fluxul sanguin. Unele dintre chisturi continuă însă să crească, iar ovarul devine destins, producând disconfort.

Acest chist (un chist dermoid) conţine sânge, care îi dă aspectul mai închis la culoare. Asemenea chisturi pot creşte atât de mult încât se manifestă prin distensia abdomenului.

Dacă sunt lăsate netratate, aceste chisturi se pot rupe, în cele din urmă, producând dureri intense.

Fibroamele – acestea sunt formaţiuni anormal dezvoltate la nivelul uterului, formate din ţesut muscular şi fibros. Fibroamele sunt foarte frecvente şi variază ca mărime, de la dimensiunile unui bob de mazăre, până la cele ale unei mingi de fotbal.

Fibroamele de dimensiuni mai mici pot să nu dea niciun fel de simptomatogie, în timp ce fibroamele de dimensiuni mari pot determina cicluri puternice şi dureroase, putând afecta şi fertilitatea.

Polipii uterini – aceştia sunt formaţiuni mici ce se dezvoltă la nivelul colului uterin şi al uterului.

Polipii sunt destul de des întâlniţi şi, de obicei, nu provoacă niciun fel de dureri. Un simptom destul de frecvent este reprezentat de apariţia unei secreţii anormale, între cicluri şi după contactul sexual.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Laserul in chirurgia ginecologică

Lasă un răspuns