MONT MORBIDITATE MORFEE MORULA MORVA – Definitie Medicala0 Comments

Publicat in:


>MONT
O deformare a primei articulaţii metatarsofalangiene. Monturile sunt cauzate de obicei de încălţă­mintea strâmtă sau prea ascuţită. Piciorul este împins înainte, dege­tul mare de la picior este împins înăuntru şi se dezvoltă o umflă­tură la nivelularticulaţiei. Pădurile (pernuţele) pentru monturi asi­gură uşurarea simptomatologiei, dar numai tratamentul chirurgical poate corecta deformarea.
MORBIDITATE
Starea de afectare de către o boală. Rata morbidităţii reprezintă numărul de cazuri dintr-o anumită boală prezente la 100 000 de locui­tori. Această rată se poate exprima şi ca număr de cazuri la 1 000 000 de locuitori în cazul bolilor rare.
MORFEE
Placarde circumscrise cu aspect ceros prezente pe piele, care pot dispărea lent şi spontan. Este con­siderată o formă localizată a unei boli denumite sclerodermic, de etiologie (cauză) necunoscută.

MORULA
Formaţiune globulară solidă de celule primitive caracteristică sta­diilor precoce de dezvoltare embri­onară.
MORVA
Boală produsă prin infectarea cu bacteria Pseudomonas mallei.Afectează membrii familiei ecvi-delor – cai, măgari şi catâri – dare se poate răspândi şi la om. Prin­tre simptome se numără febra şi mărirea de volum a ganglioni­lor limfatici. Infecţia acută poate fi letală, dar se poate trata cu antibi­otice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

MONT MORBIDITATE MORFEE MORULA MORVA – Definitie Medicala

Lasă un răspuns