Despre Menopauza – Cauze2 comentarii

Publicat in:


In momentul imbatranirii, efectele osteoporozei (fragilizarea oaselor) devin tot mai numeroase odata cu intreruperea secretiilor hormonale ovariene la menopauza.

Femeia de peste 60 de ani poate fi tratata prin administrarea unor hormoni de substitutie: este vorba despre tratamentul hormonal de substitutie (THS).

Acesta necesita o monitorizare stricta din punct de vedere scientific deoarece comporta riscuri (antecedentele personale sau familiale legate de diferitele tipuri de most cancers genital sau de san).

Medicii recomanda, in general, inceperea tratamentului inca din faza incipienta a menopauzei. Benefic pentru par, piele si unghii, el impiedica, de asemenea, atrofia vaginala.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Despre Menopauza – Cauze

2 comentarii

  1. Lavinia

    Tratamentul asta hormonal am auzit ca e cu 2 taisuri in sensul ca poate sa iti iasa par pe fata .Eu cred ca organismul nu trebuie fortat pentru ca odata si odata atrofierea organelor genitale se va intimpla atit la barbati cit si la femeii la o anumita virsta .Cred ca o femeie care a avut o viata echilibrata din punct de vedere sexual are toate motivele sa se simta bine si dupa 60 de ani cu mici diferente .Daca nu pot aparea alte probleme de sanatate :bolii de inima de exemplu ,diabet etc.Ce nu inteleg eu este de ce dor sinii cind si cind si de ce m-am ingrasat dupa instalarea menopauzei .Sa fie un siptom legat de menopauza .

    • rodica

      Pe mine cand m-au durut sanii mi s-a recomandat vitamina E. Am facut si ecografie si mamografie. Cu ingrasatul, acum mi s-a propus sa fac o ‘oglinda’ hormonala, deci o analiza a tuturor hormonilor. O sa vad ce iese… Tratamentul hormonal e foarte la moda in occident. Toate prietenele mele iau. Eu am luat 5 ani imediat dupa instalarea menopauzei… A fost fantastic… Acum nu mai iau si a aparut deja osteoporoza, tensiune si depresie.

Lasă un răspuns