Cum ne mentinem sanatosi cu salata si suc de cruditati?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta cruditati, dieta cu cruditati, dieta cu morcov, dieta cu varza, dieta de slabit cu legume, salata de cruditati, suc de cruditati

Dieta cu legume

Printre dietele nenumarate care sunt promovate peste tot se gaseste si dieta cu legume – o dieta de slabit benefica si sanatoasa organismului dvs. Daca vreti sa slabiti, cumparati cate putin din fiecare si faceti salata de cruditati.

Dieta cu salata de cruditati

Dieta cu salata de cruditati

Pentru dieta cu cruditati, puteti folosi:

  • cartofi,
  • morcovi,
  • telina,
  • varza,
  • sfecla rosie,
  • radacina de patrunjel,
  • patrunjel frunze,
  • hrean.

Pentru gust, folositi un mar, banana ori cateva picaturi de lamaie.

Expertii in nutritie spun ca pentru o singura portie se foloseste cate putin din legumele enumerate mai sus, in functie de combinatiile pe care vreti sa le faceti.

Legumele se dau prin razatoarea mica, se amesteca si, dupa gust se adauga iaurt, o lingurita de otet de mere ori zeama de lamaie. Nu folositi sare si ulei si incercati sa faceti o selectie din legumele.

De exemplu, intr-o zi folositi morcov, telina si un cartof. In alta zi sfecla rosie si morcov. Combinatiile vi le puteti stabili singuri dupa gust si preferinte.

Salata in care ati pus cartof ras se mananca imediat, ia ce mai ramane nu se mai mananca. In cazul sucurilor de cruditati se folosesc exact aceleasi legume si combinatiile si le poate stabili fiecare.

De asemenea, puteti sa va faceti sucuri asortate. De exemplu: sfecla rosie, un cartof si un mar; morcov, cartof si un mar, telina si sfecla rosie.

Sucul de cartofi

Sucul de cartofi, recomandat persoanelor bolnave de stomac, sau sucul in care se pune si un cartof se bea imediat. Nu se pastreaza pe mai tarziu, iar ceea ce ramane nebaut se arunca. Nutritionistii spun ca oricine poate bea aceste sucuri dar mai ales persoanele in varsta, anemice, slabe sau slabite in urma unei afectiuni grave.

Sucul de sfacla rosie

Sucul de sfecla rosie este recomandat persoanelor anemice, convalescentilor, dupa o suferinta indelungata sau o operatie grea celor care au lipsa de calciu dar si persoanelor sanatoase.

Sucul de sfecla rosie baut la schimbarea de anotimpuri, inceput de toamna si sfarsitul iernii, poate ajuta organismul sa se adapteze mai usor la schimbarile de temperatura si sa suporte mai bine neplacerile create de aceste perioade.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ne mentinem sanatosi cu salata si suc de cruditati?

Lasă un răspuns