Care sunt medicamentele care iti diminueaza libidoul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze, libidou, medicamente, motive, scaderea libidoului

Anticonceptionalele

Acestea ar putea scadea nivelul hormonilor sexuali din corp, inclusiv nivelul testosteronului. Urmarea este si in acest caz scaderea libidoului. Pastilele non-hormonale reprezinta o alternativa buna, pe piata existand in prezent multe tipuri de medicamente contraceptive la care femeile pot apela.

Pastilele pentru prostata

Expertii au observat ca un medicament denumit Proscar este prescris de medici pentru tratarea maririi benigne a prostatei. Multi barbati se confrunta cu o asemenea problema pe masura ce inainteaza in varsta. Substanta activa din acest medicament este finasterida, ea prevenind actiunea hormonului sexual testosteron.

Un nivel scazut al testosteronului poate scadea libidoul. O metoda alternativa de tratament pentru asemenea probleme este rezectia transuretrala de prostata. Operatia dureaza o ora si implica inlaturarea unei parti din prostata, ceea ce poate pune capat problemelor sexuale ale barbatilor.

Antihistaminicele

Medicamentele antihistaminice cumparate fara reteta, in special cele care contin difendiramina si clorfeniramina, pot rezolva problemele legate de alergii, dar diminueaza libidoul. Specialista Allison Dering-Anderson, de la Universitatea din Nebraska (SUA), spune ca actiunea antihistaminicelor nu dureaza 24 de ore.

In plus, nici efectele lor secundare nu se manifesta pentru o perioada atat de lunga de timp, solutia fiind administrarea acestor pastile la timpul potrivit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt medicamentele care iti diminueaza libidoul?

Lasă un răspuns