Totul despre anticonceptionale0 Comments

Publicat in:
Etichete: anticonceptionale, prezervativ, sarcina

Anticonceptionale

Anticonceptionale

Multe cupluri nu iau in considerare metodele de contraceptie si de cele mai multe ori apare o sarcina nedorita. Pentru a evita acest lucru, iti propun sa vizitezi cabinetul unui medic de planning familial care poate oferi raspunsuri intrebarilor tale. Decat sa adresezi intrebari pe forumuri la care vei primi indrumari si sfaturi nesigure, mai bine afli raspunsurile exacte. Poti folosi ca metoda dubla de protectie prezervativul si anticonceptionalele, in acelasi timp.

Am sa va prezint, pe scurt, avantajele si dezavantajele folosirii anticonceptionalelor sau antibebe, cum mai sunt ele cunoscute.

Anticonceptionale avantaje

Iata cateva dintre avantajele folosirii pilulelor: eficienta in proportie de 99 %, usor de administrat, reglarea menstruatiei, marirea sanilor, ameliorarea acneei, ciclul menstrual este mai putin abundent si dureros, reducerea riscurilor aparitiei chisturilor ovariene, protejeaza impotriva afectiunilor inflamatorii pelviene. Inainte de a lua anticonceptionale este bine sa faci analize pentru ca medicul ginecolog sa iti prescrie pastilele care se potrivesc organismului tau.

Anticonceptionale dezavantaje

Dezavantajele anticonceptionalelor: protectia lor scade daca nu sunt luate zilnic la aceeasi ora, ingrasare sau pofta de mancare (daca nu se iau in urma unui consult de specialitate), scaderea apetitului sexual, boli cardiovasculare (la femeile fumatoare cu varsta peste 35 ani), hipertensiune arteriala, dureri de cap si greata (in primele luni , pana se obisnuieste organismul cu ele), durere la sani.

Anticonceptionalele nu sunt recomandate fetelor care au mai putin de 16 ani, femeilor care au cancer la san, nu sunt indicate nici in perioada de alaptare.

De cele mai multe ori, inainte ca medicul sa prescrie pilule, acesta are o discutie cu pacienta in care se informeaza despre anumite boli de inima, de ficat, diabet, boli ale parintilor, care sunt ereditare. Ca orice pastile, ele au efecte adverse care pot dauna sanatatii. Va sfatuiesc sa cititi cu atentie prospectul.

Fiecare organism este diferit, iar reactiile adverse pot aparea sau nu. In cazul in care observi dureri abdominale, aparitia unor pete albe pe corp, dureri de cap sau stare de oboseala permanenta,  somnolenta, cel mai bine este sa mergi la medicul ginecolog sa iti schimbe pastilele. Este clar ca nu se potrivesc organismului tau. Tot medicul te va sfatui daca este bine sa continui folia sau sa o intrerupi.

Anticonceptionalele se pot folosi impreuna cu prezervativul in cazul in care relatia nu este stabila, pentru evitarea bolilor cu transmitere sexuala. In unele cazuri, prezervativul poate aluneca, ori se poate rupe si va trebui sa apelezi de urgenta la “pilula de a doua zi”. Avantajul pastilelor este acela ca isi fac efectul inca de la prima utilizare.

Anticonceptionalele sunt recomandate femeilor care au o viata sexuala activa si care nu sunt pregatite pentru a deveni mamici. Mult succes!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Totul despre anticonceptionale

Lasă un răspuns