7 boli de primavara tratate simplu si eficient0 Comments

Publicat in:
Etichete: astenie leacuri naturale, astm, boli de primavara, legume, oboseala, tratare

Boli de primavara – Schimbarea de anotimp, insotita de incalzirea vremii si fluctuatiile de temperatura sunt elementele propice pentru intrarea in scena a unor afectiuni comune dar nu si banale. Anemia, conjuctivita, crizele de astm, astenia, problemele digestive, oboseala si raceliile isi fac de cap de multe ori la trecerea dinspre iarna.

7 boli de primavara tratate simplu si eficient

Iata cateva sfaturi utile pentru a trece mai repede peste ele sau pentru a le preveni din timp:

Boli de primavara

Boli de primavara

Boli de primavara – Anemia

Anemia se manifesta prin dureri de cap, pierdea apetitului alimentar, oboseala, lipsa energiei sau constipatia. De regula, este cauzata de adoptarea unei alimentatii nepotrivite.

Remediu natural: puneti 3 linguri cu frunze de pelin la macerat intr-un borcan cu 50 ml de alcool alimentar de 70 . Lasati recipientul intr-un loc mai caldut pana a doua zi, dupa care turnati, deasupra, 200 ml de ulei. Puneti-l la fiert, pe baie de abur, cateva ore. Dupa 2-3 zile de repaus puteti incepe tratamentul cu acest preparat. Cate 10 picaturi pe zi vor reda pofta de mancare si vor trata constipatia cauzata de anemie.

Remediu din legume: din sfecla rosie ori din varza pregatiti, in fiecare zi, suc cu ajutorul storcatorului electric. Beti cate o jumatate de pahar cu acest suc zilnic, dupa micul dejun si cina.

Remediu din fructe: 1kg de mere proaspete consumate zilnic fac minuni in cazul unei persone anemice. Merele redeau apetitul alimentar, reduc oboseala si vitaminizeaza organizmul. Pot fi consummate si sub forma de piure , amestecate cu biscuiti rasi.

Leac popular: spargeti o jumatate de kg de nuci si puneti miezul la macerat intr-un litru de tuica. Dupa 60 de zile, strecurati lichidul si amestecati-l cu 3l de vin rosu. Beti, in fiecare zi, cate un pahar dupa ce ati indulcit cu putina miere. Este un tratament contraindicat femeilor gravide si copiilor.

Boli de primavara – Astmul bronsic

Persoanele diagnosticate cu astm bronsic au o perioada grea primavara din cauza polenului, a pufului de la plopi sau a prafului. Crizele de sufocare provocate de astm pot fi, insa, calmate sau prevenite cu cateva tratamente la indemana.

Remediu din plante: busuiocul sau menta au reale propietati inflamatorii si descongestionate. Pregatiti din ele o infuzie pe care o puteti folosi fie pentru inhalatii, fie pentru tratamentul intern 2 cani pe zi.

Remediu din legume: radeti 2 radacini de hrean si ametecati-le cu putina miere si o jumatate de suc de lamaie. Luati, in fiecare zi, cate 2-3 lingurite. Ajuta la eliberarea cailor respiratorii si favorizeaza expectoratia.

Remediul din fructe: sucul proaspat de lamie amestecat cu 1-2 linguri de miere este un bun carminative, descongestionat.

Leac popular: preventive, sau in cazul unei crize, coace 2 cepe la cuptor, zdrobiti-le si aplicati-le pe talpi pe toata durata noptii.

Boli de primavara – Conjunctivita

Conjunctivita se manifesta destul de violent prin mancarimi ocular, senzatie de nisip in ochii. Cele mai comune cauze sunt contactul cu anumiti alergeni (printre care polenul), praful sau chiar folosirea unor produse cosmetice neadecvate.

Remediu din plante: intr-un litru de apa se pune la fiert o lingura de seminte de marar. Dupa 5 min de fiert in clocot stingeti focul. Cat mai ies aburi, aplcati-va capul deasupra si acoperiti-va cu un prosop, astfel ca vaporii sa actioneze la nivelul ochiilor inflamati.

Remediu din legume: puneti, in storcator, 2 foi de varza. Din sucul obtinut puneti cate o picatura in ochi, pana la vindecare. Varza este un excelent antibacterian.

Remediu din fructe: daca aveti ochii incarcati si va deranjaza (simtiti o senzatie de nisip in ei) puneti, in fiecare seara inainte de culcare, cataplazme cu mere. Radeti un fruct si puneti pulpa obtinuta pe un pansament steril pe care aplicati-l, apoi, pe pleoape.

Leac popular: un leac folosit de bunicii nostri este seva scursa la taiatul vitei-de-vie, in fiecare primavara. Se colecteaza aceasta apa a vietii in borcanele de sticla si se pune cate o picatura in fiecare ochi, la nevoie.

Boli de primavara – Ulcerul si gastrita

Primavara este vremea cand afectiunile digestive isi fac de cap. In afara de regimul alimentar pe care il va prescrie medicul, puteti apela cu incredere la tratamente la indemana care sa rareasca numarul crizelor si sa va aline durerea.

Remediu din plante: puneti 4-5 lingurite de coada calului in jumatate de litru de apa si dati totul in cateva clocote. Strecurati decoctul si beti, apoi, intreaga cantitate de-a lungul zilei. Combate aciditatea si favorizeaza vindecarea ulcerului.

Remediu din legume: fierbeti un morcov taiat felii in jumatate de litru de apa. Pasati-l si amestecati-l cu apa in care a fiert. Beti acest decoct inainte de fiecare masa.

Remediu din fructe: preparati suc de mere si beti aproximativ 1l in fiecare zi sau urmati o cura cu mere rase.

Leac popular: 10 zile pe luna faceti o cura cu suc de cartofi. Stoarceti tubercurlii cu ajutorul storcatorului electric si beti cate o jumatate de pahar inainte de fiecare masa. Actioneaza ca un pansament gastric de exceptie.

Boli de primavara – Astenia

Astenia se manifesta prin scaderea de concentrare si, in general, o stare de slabire a organizmului. Ignorata, astenia poate cauza o depresie in toata regula ceea ce devine, uneori, mult mai greu de tratat. Cateva sfaturi simple care sa te scoata din „butoiul cu melancolie” sunt redate mai jos.

Remediu din plante: din fructe de catina proaspete ori uscate pregatiti o infuzie din care beti, in fiecare zi, 2-3 cani. Imbunatateste tonusul, vitaminizeaza organizmul si creste imunitatea acestuia.

Remediu din legume: din 2-3 radacini de telina pregatiti un suc. Amestecati-l cu putina apa sau suc de morcovi si beti in fiecare dimineata. Cura trebuie sa dureze 15-20 de zile. La fel de buna este si infuzia din frunze de telina.

Remediu din fructe: beti cat mai multe sucuri naturale. Fie ca e vorba de suc de mere, citrice sau banana, toate va vor da energie si pofta de viata.

Leac popular: ia in fiecare zi cate un cub cat o pruna de drojdie de bere ajuta la redobandirea formei fizice si intelectuale.

Boli de primavara – Racelile usoare

Varatiile de temperatura, trecerea de la rece la cald si invers in timp foarte scurt va pot face prada usoara racelilor. Unde mai pui ca primele zile de primavara, cu soarele lor bland si cald, va vor face sa renuntati la hainele groase si sa adoptati o tinuta mai usoara. Numai bine pentru un guturai de toata frumusetea!

Remediu din plante: puneti o lingurita si jumatate cu maghiran sa se infuzeze intr-o cana cu apa fierbinte. Beti acest preparat cat mai cald indulcit cu putina miere. La scurta vreme de la administrare veti transpira din abundenta eliminand, in acest fel, toxinele. In plus, maghiranul ajuta la eliberarea cailor respiratorii.

Remediu din legume: nasul infundat poate fi descongestionat daca mancati salata de sfecla rosie cu hrean ras. Deasemenea, puteti pune pe frunte putin hrean pentru desfundarea narilor.

Remediu din fructe: pe toata perioada bolii beti cat mai mult ceai de lamaie. Acesta va grabi insanatosirea datorita vitaminei C pe care o contine.

Leac popular: la primele semne de raceala faceti bai prelungite cu apa cat mai fierbinte in care ati turnat ulei din ace de pin.

Boli de primavara – Oboseala

Unul dintre simptomele asteniei de primavara este si oboseala. Nu va mai ajung 8 ore de somn, va simtiti in permanenta vlaguit(a) si nu mai dati randament? Ia cateva tratamente simple!

Remediu din plante: administrat sub forma de tinctura, cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, busuiocul stimuleaza sistemul imunitar, reda tonusul nervos si alunga oboseala.

Remediu din legume: din telina si morcovi preparati un suc. Beti, in fiecare zi, cate 2 pahare pentru redobindirea tonusului si a energiei.

Remediu din fructe: citricele si mararul sunt foarte bune energizante. Consumati-le din belsug sub forma de salata sau sucuri.

Leac popular: fa in fiecare seara, inainte de culcare, faceti bai de sezut cu infuzie de sunatoare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

7 boli de primavara tratate simplu si eficient

Lasă un răspuns