Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Muschii




Dezvoltarea muschilor: Cum sa va dezvoltati muschii?

Adaugat pe 30 nov. 2012 at 6:39pm
Sfaturi pentru dezvoltarea muschilor

Pentru a avea o masa musculara de invidiat, trebuie sa urmati mai multi pasi:

intensitatea antrenamentului,

,

suplimente (vitamine),

refacere prin odihna.

 

Dezvoltarea muschilor cu antrenamente fizice

Antrenamentele fizice, pentru inceput, e bine sa se faca in prezenta unui specialist. Acesta va va invata cum se ridica greutatile, ritmul cu care trebuie sa va obisnuiti. Pentru a castiga masa musculara, indicat este sa lucrati cu greutati. Pe langa aspectul exterior care se va…

Muschii globului ocular – miscarea ochiului

Adaugat pe 15 oct. 2012 at 3:34pm
Muschii globului ocular sunt un grup de 6 muschi, de dimensiuni relativ mici, care controleaza miscarea ochiului.

Patru dintre muschii globului ocular controleaza miscarea in directiile celor 4 puncte cardinale: sus, jos, stanga, dreapta. Ceilalti doi muschi controleaza ajustarile implicate in contracararea miscarii capului.

MUSCHII EXTRINSECI AI GLOBULUI OCULAR

Sunt reprezentati de patru muschi drepti (extern, intern, superior si inferior), de doi muschi oblici (superior si inferior) si de muschiul ridicator al pleoapei superioare.

1.MUSCHIUL RIDICATOR AL PLEOAPEI SUPERIOARE Isi are originea pe fata inferioara a aripii mici a osului sfenoid, anterior canalului optic. Inferior de muschiul ridicator al pleoapei superioare se afla muschiul drept superior.

2.MUSCHII DREPTI…

Crampele musculare – generalitati, tipuri

Adaugat pe 17 sept. 2012 at 3:08pm
Crampele musculare sunt contractii involuntare ale unuia sau a mai multor muschi.

Crampele musculare provoaca o durere intensa si incapacitatea folosirii muschilor afectati.

Grupe de muschi afectate Factorii care favorizeaza crampele Simptome Tipuri de crampe musculare Tratamentul crampelor musculare

Cele mai afectate grupe de muschi in cazul crampelor musculare sunt:

– muschii gambei – muschii posteriori ai coapsei – cvadricepsul – muschii bratelor – abdomenul – muschii intercostali

Factorii care favorizeaza crampele musculare sunt:

– inflamatiile – infectiile – circulatia deficitara – frigul – sarcina – dezechilibrul mineral – iritatia muschilor sau nervilor – exercitiul fizic exagerat sau lipsa exercitiului fizic – ranirea unui muschi

Muschii corpului uman – Imagini detaliate

Adaugat pe 27 aug. 2012 at 3:02pm
Muschii

Sunt tesuturi contractile de culoare roz-rosiatica formate din celule musculare ce alcatuiesc corpul. La capatul fiecaruia se afla tendoanele. Rolul lor este de a genera forta si de a intretine locomotia.

Se pot imparti in: – voluntari – actionati la comanda creierului – involuntari – care lucreaza singuri

STRUCTURA

– corpul muscular (venter),  ca portiune principala, contractila – tendoane, prin care forta musculara se transmite oaselor. Anexele muschilor sunt formatiuni auxiliare ce sustin activitatea musculara. Clasificare in trei grupe:

– m. scheletici (muschii striati) – se fixeaza pe schelet, sunt controlati de creier si sunt responsabili…

Diagnosticul afecţiunilor articulaţiei umărului

Adaugat pe 12 iul. 2012 at 5:00pm

Diagnosticul acestor afecţiuni poate fi confirmat prin radiografii ale umărului şi structurilor din jurul articulaţiei. Radiografiile simple vor include o incidenţă antero-posterioară şi una laterală. Alte tehnici de investigaţie includ:

■    aspiraţia lichidului din articulaţia umărului şi analiza acestuia, pentru evidenţierea unei eventuale infecţii;

■    efectuarea unei artrografii (injectarea unei substanţe radio-opace în articulaţie) pentru a evidenţia cavitatea articulară, cu ajutorul razelor X;

■    efectuarea unei artroscopii (introducerea unui mic „telescop” în interiorul articulaţiei, pentru a inspecta direct suprafeţele…

Muschii obrazului si ai buzelor

Adaugat pe 12 mart. 2012 at 9:31am

Muşchiul buccinator formează obrazul pe partea laterală a feţei. Marginea lui superioară se leagă de osul maxilar pe o linie care trece chiar deasupra alveolelor dentare şi marginea inferioară se inserează pe mandibulă, sub linia alveolelor dentare. Acţionează, in principal, in timpul masticaţiei.

Muşchiul buccinator împinge mâncarea care s-a adunat in obraz în timpul mestecării, pe porţiunea postorioară a limbii şi între suprafeţele dinţilor, pentru a pregăti o nouă muşcătură. Buccinatorul este folosit şi in activităţi precum suflatul într-un balon sau într-un instrument muzical, precum trompeta (cuvântul buccinator derivă din cuvântul latin pentru trompetă).

Muşchiul din buza superioară şi inferioară ce…