Muschii obrazului si ai buzelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: muschi corpul uman, muschii buzei, muschii obrazului, muschii obrazului si ai buzelor

Muşchiul buccinator formează obrazul pe partea laterală a feţei. Marginea lui superioară se leagă de osul maxilar pe o linie care trece chiar deasupra alveolelor dentare şi marginea inferioară se inserează pe mandibulă, sub linia alveolelor dentare. Acţionează, in principal, in timpul masticaţiei.

Muşchiul buccinator împinge mâncarea care s-a adunat in obraz în timpul mestecării, pe porţiunea postorioară a limbii şi între suprafeţele dinţilor, pentru a pregăti o nouă muşcătură. Buccinatorul este folosit şi in activităţi precum suflatul într-un balon sau într-un instrument muzical, precum trompeta (cuvântul buccinator derivă din cuvântul latin pentru trompetă).

Muşchiul din buza superioară şi inferioară ce înconjoară orificiul bucal se numeşte orbicularul buzelor. Constă din fibre musculare aranjate concentric, care se curbează în jurul colţurilor gurii şi sunt inserate pe os sub nas la un capăt şi la celălalt pe zona de deasupra bărbiei.

Marginea anterioară a buccina-torului trimite fibre musculare care intersectează colţurile gurii şi se amestecă cu orbicularul buzelor.

Orbicularul buzelor este muşchiul care închide gura. Este în activitate continuă, pentru a păstra buzele lipite una de cealaltă şi a preveni scurgerea salivei, care este produsă continuu, din gură şi pentru a reţine alimentele în gură în timp ce mâncăm. Este folosit şi pentru tuguierea buzelor, cum ar fi în fluierat sau trimiterea unui sărut.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Muschii obrazului si ai buzelor

Lasă un răspuns