Cum putem folosi semintele de grapefruit pentru a trata raceala si gripa?4 comentarii

Publicat in:
Etichete: Alcool, antibiotice, apa, fruct, gripa, macinare, picaturi, răceală, seminte, sinteza

Nu numai fructul de grapefruit are niste calitati utile pentru sanatate, ci si semintele acestuia. Care2.com ne anunta ca prima data cand au fost observate proprietatile medicinale ale semintelor de grapefruit a fost in 1970, cand dr. Jacob Harich a constatat ca extractul din aceste seminte este folosit in multe tari din America de Sud, Europa sau Asia.

Seminte de grapefruit

Seminte de grapefruit

Persoanele care locuiau in aceste zone foloseau extractul din seminte de grapefruit pentru proprietatile sale puternic antivirale si antibacteriene. Cercetarile au indicat faptul ca aceste seminte pot distruge peste 800 de tulpini de bac­terii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteza.

In acest moment, numai bacteria „Pseudomonas aeruginosa„, denumit si „bacilul pioceanic” este rezistenta la aceste seminte! Aceasta bacterie este caracterizata printr-o multirezistenta la antibiotice. Portalul Care2.com citeaza anumiti experti care sunt de parere ca in terapie, se folosesc atat semintele de grap­efruit, cat si pielitele care le in­conjoara si le protejeaza in interiorul fructului.

Exista doar doua for­me de administrare, ce pot cuprinde – nu in aceeasi masura – toate principiile active. Unul dintre ele este realizat din pulbere, care se obtine din macinarea acestor seminte si a membranelor uscate.

Este bine ca acestea sa fie faramitate manual si nu cu ajutorul ras­nitii electrice, deoarece substantele uleioase continute de samburi nu permit macinarea.

Apoi, va trebui sa amestecati 1 lingurita de pulbere cu 3 lingurite de miere, iar din aceasta pasta se va lua cate o lingurita, de doua-trei ori pe zi.

Portalul Care2.com scrie ca extractul glicerinat reprezinta cel mai puternic preparat obtinut din grapefruit, fiind realizat prin utilizarea unui amestec de glicerina, apa si alcool, pentru a dizolva toate tipurile de sub­stante active din semintele fruc­tului.

Semintele de grapefruit au capacitatea de a bloca replicarea unor tulpini de virusuri gripale!

Acest extract are un lichid cu miros de citrice, cu e­fect anti­biotic, antiviral si an­tifungic foar­te puternic. Expertii sunt de parere ca acest produs se poate folosi si intern.

Semintele de grapefruit se pot utiliza pentru tratarea unor raceli sau gripe, prin administrarea unui extract astfel: persoanele adulte vor lua cate 15 picaturi in apa, iar copii peste 2 ani, cate 3-5 picaturi.

Specialistii recomanda ca aceasta doza se va repeta la fiecare patru ore, pana la completa eliminare a bolii. Mai multe cercetari care au fost realizate in SUA indica faptul ca semintele de grapefruit au capacitatea de a bloca replicarea unor tulpini de virusuri gripale, stopandu-le astfel evolutia.

Acest remediu poate preveni com­plicatiile gripei, mai ales cele bronho-pulmonare si ale cailor respiratorii superioare.

Cum folositi acest extract daca suferiti de gripa?

Daca suferiti de o gripa insotita de dureri de gat, va trebui sa dizolvati cate 15 pica­turi de extract glicerinat in 100 ml de apa calduta, apoi se amesteca bine, iar cu so­lutia rezultata se va face gargara.

Care2.com mai anunta ca acest extract de grapefruit poate distruge toate tipurile de bacterii care produc infectii reno-urinare, de la E. coli pana la stafilococul auriu.

Pentru afectiunile renale, expertii atrag atentia ca extractul de seminte de grapefruit poate sa alca­linizeze urina, ceea ce face mai efi­cienta actiunea antibiotica a semin­telor.

Com­binatia dintre suc de pulpa si ex­tract glicerinat poate preveni formarea pietrelor la rinichi, fiind recoman­dat inclusiv persoanelor deja operate de calculoza.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum putem folosi semintele de grapefruit pentru a trata raceala si gripa?

4 comentarii

  1. Thanks for sharing this post with us! It’s indeed cool! Interesting, coherent, consecutive, and sequential. Just like we like!

  2. If you have a flu accompanied by a sore throat, you will have to take a few drops of glycerinate extract in 100 ml of warm water, then mix well, and the resulting solution will make gargle.

  3. grape fruit have a lot benefits if we start looking into it

  4. Elevate your chemistry grades with the assistance of our ‘Take My Chemistry Exam For Me’ service. The world of chemistry exams, filled with intricate equations and diverse elements, can often feel puzzling. But fear not! We have assembled a team of accomplished chemistry professionals who can demystify even the most complex topics, setting you up for success. Bid adieu to exam jitters and look forward to a glowing chemistry report card. Reach out to us, and watch as we turn chemistry into your strong suit. Your path to excellence begins with us.

Lasă un răspuns