Cum apare si se manifesta epilepsia?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala, bolnavi, convulsii, creier, dereglare cronica, epilepsie, medici, risc, simptome

Epilepsia reprezinta o dereglare a sistemului nervos, care poate sa cauzeze descarcari bruste si intense de activitate electrica in creier. Potrivit specialistilor citati de BBC, aceasta activitate electrica anormala se poate manifesta prin convulsii care afecteaza controlul muscular, al miscarii, al vorbirii sau chiar al cunostintei. Medicii sustin ca cei care au parte de aceasta afectiune au convulsii repetate, care fara un tratament realizat in mod corect, devin mai severe.

Epilepsia

Epilepsia

Deseori, acest tratament implica administrarea zilnica a unor medicamente specifice. In cazul in care medicatia simpla nu controleaza accesele unei persoane, este necesar sa se incerce chirurgia, o dieta speciala sau chiar si un dispozitiv de stimulare nervoasa.

Expertii au constatat in cadrul unor teste realizate in Marea Britanie la Universitatea Sheffield ca uneori, accesele sunt rezultatul unui traumatism sau al unei agresiuni sau al altor boli, care nu au o conexiune certa cu epilepsia.

De aceea, exista cazuri cand cineva nu mai are crize o data ce a disparut cauza care le provoca. Epilepsia reprezinta o anumita dereglare cronica, care poate determina crize convulsive repetate, in absenta tratamentului.

De cele mai multe ori, cauza acestei afectiuni nu este una cunoscuta, mai ales ca aceasta boala demareaza de obicei undeva, in perioada copilariei sau dupa varsta de 60 de ani.

Factori declansatori ai bolii

Printre factorii declansatori ai epilepsiei se afla un caz de epilepsie in familie, o rana la cap, pierderea cunostintei pentru mai mult de 24 de ore, o lovitura sau boli care sa afecteze vasele de sange din creier, o tumoare cerebrala, o infectie a creierului, cum este encefalita sau meningita, probleme de dezvoltare a creierului inainte de nastere, consumul de alcool sau droguri.

Trebuie spus ca aceasta afectiune se poate dezvolta chiar daca o persoana nu prezinta nici unul dintre factorii de risc enumerati mai sus. BBC arata ca aceasta este valabila mai ales in multe forme de epilepsie infantila.

Tipuri

Exista 2 tipuri de baza ale convulsiilor de natura epileptica si anume convulsiile partiale sau localizate incep intr-un anume loc in creier. Acestea pot afecta starea de constienta sau doar o parte a corpului sau pot progresa si afecta tot corpul.

Un alt tip este cel care are la baza anumite convulsii care sunt generalizate si care demareaza pe toata suprafata creierului si pot afecta tot corpul. La cei care au convulsii generalizate, este imposibil sa stabilesti care este locul de unde porneste aceasta.

Medicii sustin ca acele convulsii partiale sunt tratate diferit de cele generalizate, tocmai aceasta diferenta reprezentand un factor decisiv pentru ca bolnavul sa aiba parte de un tratament corect. Epilepsia care cauzeaza convulsii partiale poate lua mai multe forme in functie de care parte a corpului a fost afectata, sustin specialistii citati de BBC.

Care sunt cele mai importante tipuri de epilepsie?

Printre principalele tipuri de epilepsie cu convulsii se afla: epilepsia infantila cu focar benign, spasmele infantile sau sindromul West, epilepsia mioclonica juvenila, sindromul Lennox-Gastaut sau epilepsia de lob temporal, care este una dintre cele mai comune forme.

Cu toate ca anumite forme de epilepsie infantila sunt asociate cu inteligenta sub-medie si probleme de dezvoltare fizica si mentala, epilepsia nu cauzeaza aceste probleme.

Expertii spun ca epilepsia si convulsiile pe care aceasta le cauzeaza pot deranja independenta unei persoane si calitatea vietii.

De pilda, in cazul femeilor care au epilepsie, sarcina poate fi mai complicata sau mai dificila. Copiii cu epilepsie pot avea probleme la scoala, iar persoanele adulte care sufera de aceasta afectiune pot avea alegeri limitate in ceea ce priveste cariera, deoarece ei nu pot face anumite lucruri.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum apare si se manifesta epilepsia?

Lasă un răspuns