Un nou medicament ce si-a dovedit eficienta in tratarea SIDA0 Comments

Publicat in:
Etichete: doza, medicament, sida, studiu, Tratament, Truvada

Lupta impotriva afectiunii SIDA continua, iar cercetatorii fac eforturi pentru a le oferi sansa bolnavilor de a supravietui acestei maladii. BBC scrie ca recent a fost testat in Marea Britanie un antiretroviral folosit pentru tratament preventiv in cazul celor cu risc de HIV/SIDA.

Medicamentul a reusit sa ii surprinda pe oamenii de stiinta deoarece a demonstrat ca este eficient. Expertii sustin ca acesta ar trebui sa faca parte din metodele standard de prevenire pentru barbatii cu risc de infectie, conform unei cercetari publicate in revista britanica ‘The Lancet’, citata de BBC.

Tratament eficient SIDA

Tratament eficient SIDA

Cei care au luat parte la cercetare sustin ca diminuarea destul de mare a cazurilor de HIV la persoanele care iau profilaxia pre-expunere sau PrEP, fara nici o crestere semnificativa a altor infectii cu transmitere sexuala este foarte utila la nivel clinic si la nivelul tuturor protagonistilor din sanatatea publica.

BBC arata ca autorii studiului vor sa promoveze acest tip de tratament printre metodele curente de prevenire puse la dispozitia celor care prezinta risc de infectie. Studiul a fost realizat in 2013 si a implicat 544 de homosexuali neinfectati, insa care au avut relatii sexuale neprotejate in ultimele 90 de zile.

La peste 50% dintre acestia li s-a administrat imediat o doza zilnica de Truvada. Acest medicament reprezinta de fapt o combinatie de tenofovir antiretroviral si emtricitabina, produsa de laboratorul Gilead Sciences din SUA.

Un astfel de tratament preventiv impotriva SIDA inca se prescrie putin din cauza costurilor de aproape 10.000 de euro anual!

O alta parte a celor care au participat la cercetare au primit tratamentul intr-un mod diferit, un an mai târziu. Expertii au observat ca numai 3 infectii s-au constatat in primul grup, comparativ cu circa 20 de infectii in al doilea grup de participanti voluntari.

Astfel, s-a constatat o diminuare a riscului relativ de aproximativ 86%, potrivit profesorului Sheena McCormack, liderul studiului mentionat. Un an mai tarziu, specialistii britanici au luat decizia sa administreze Truvada la toti participantii ca urmare a rezultatelor preliminare pozitive.

Ca urmare a acestor rezultate, autorii unui studiu francez de acelasi tip, care au comparat eficacitatea Truvada cu un grup placebo, au luat decizia de a permite tuturor participantilor sa beneficieze de Truvada.

Totusi, un astfel de tratament preventiv impotriva SIDA inca se prescrie foarte putin in lume, mai ales ca urmare a costurilor de aproape 10.000 de euro anual, precum si al efectelor secundare cum sunt durerile de cap sau pierderea in greutate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un nou medicament ce si-a dovedit eficienta in tratarea SIDA

Lasă un răspuns