Cel mai eficient si recent tratament contra psoriazisului0 Comments

Publicat in:
Etichete: adn, ani, artrita, medici, psoriazis, sinteza, Tratament

Circa 3% din populatia Terrei are simptome specifice psoriazisului, iar multi dintre acestia au parte de dureri constante cauzate de craparea si sangerarea pielii.

Acestia indura deseori o stare de umilinta din cauza unei afectiuni care este inteleasa gresit de multi dintre cei din jurul lor si se confrunta cu complicatiile acestei boli: artrita psoriazica.

Tratament eficient psoriazis

Tratament eficient psoriazis

Deocamdata nu se cunoaste care este cauza aparitiei psoriazisului, dar medicii considera ca boala este legata de sistemul imunitar al corpului. La cei cu psoriazis, celulele epiteliale se dezvolta prea repede. Cresterea rapida a celulelor poate determina suprapunerea straturilor de piele si poate duce la exfolierea acestora – de aici si aspectul deshuamat al epidermei.

Tratament psoriazis: fotochemoterapia (PUVA)

Expertii spun ca fotochemoterapia, cunoscuta si sub numele de PUVA terapie, reprezinta un tratament de aplicare a unui medicament pentru a sensibiliza pielea la razele ultraviolete. Acesta se numeste psoralen, iar aplicarea sa este locala sau orala.

Expertii ne anunta ca razele UV incetinesc dezvoltarea epiteliala, asa ca actioneaza asupra ADN-ului celular si diminueaza ritmul de proliferare.

Fotochemoterapia in cazul psoriazisului se bazeaza pe faptul ca PUVA cauzeaza fotoconjugarea psoralenilor la ADN si supresia mitozei, sinteza de ADN si proliferarea celulara, spun medicii.

O treime din persoanele care au psoriazis ajung in timp sa sufere si de artrita psoriatica

Tratamentul pe baza de fotochemoterapie consta in 2-4 sedinte pe saptamana, iar doza se va majora in mod treptatpotrivit raspunsului la tratament. De asemenea, frecventa sedintelor poate fi redusa dupa remisiunea leziunilor la o sedinta pe saptamana.

Dermatologii sustin ca rezultate terapeutice excelente pot fi obtinute in Psoriazisul vulgar discoid cu remisie la aproximativ 90% dintre cazuri, dupa 15-25 sedinte. Acest tratament se considera a fi unul de prima linie pentru pacientii de peste 55 ani si care au peste 20% din suprafata corpului afectata, mai spun specialistii.

Tratamentul denumit PUVA poate fi folosita ca tratament adjuvant in limfomul cutanat cu celule T, dermatita atopica severa, lichen plan,vitiligo, ca si tratament de preventie in fotodermatoze.

Efecte adverse

Printre efectele adverse se afla eritem, ameteli, greturi, prurit, hiperpigmentare cutanata, arsuri, cefalee, uscaciunea pielii, cancere cutanate.

Contraindicatii

Medicii spun ca exista si contraindicatii pentru cei care sufera de boli renale, hepatice sau cardiovasculare severe, cataracta, dar si la pacientii cu boli ce se agraveaza la lumina sau un istoric de malignitate cutanata si sarcina. Psoriazisul reprezinta o boala cutanata care provoaca leziuni rosiatice in orice zona a corpului.

Datele arata ca circa o treime din persoanele care au psoriazis, ajung in timp sa sufere si de artrita psoriatica, afectiune care provoaca in timp senzatie de durere, amorteala si tumefiere in jurul incheieturilor. Acest tip de artrita afecteaza in principal mainile, picioarele, incheieturile si gleznele.

Deseori, psoriazisul apare in jurul varstei de 15-35 de ani, desi poate fi intalnita atat la nou nascuti cat si la persoane in varsta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cel mai eficient si recent tratament contra psoriazisului

Lasă un răspuns