Plombele dentare – cauza multor afectiuniUn comentariu

Publicat in:
Etichete: dentare, mercur, oameni, organism, plombe, sanatate, stomatologi, studiu

Majoritatea oamenilor au avut parte de implantarea unor materiale dentare in cavitatea bucala, in cazul tratarii cariilor. Ce se intampla insa cand aceste plombe dentare sunt nocive pentru sanatatea umana? Medicii stomatologi spun ca cele mai ieftine materiale dentare sunt foarte periculoase deoarece contin mercur.

Plombe dentare riscuri

Plombe dentare riscuri

Deseori, se intampla ca unele persoane, care au astfel de plombe dentare, sa aiba plombe neschimbate cativa ani buni. Cu toate acestea, expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au negat faptul ca aceste plombe pot fi periculoase pentru om.

Totusi, medicul Hal Huggins este primul savant care a aratat ca aceste plombe dentare sunt nocive pentru sanatatea umana. Expertul spune ca o cantitate mica de mercur prezent in organismul uman va poate aduce mari neplaceri.

Ce sustine expertul?

Potrivit Care2.com, specialistul sustine ca mercurul din cavitatea bucala emite gaze in fiecare zi, iar acestea pot sa fie cauza multor boli de care sufera oamenii din intreaga lume.

De asemenea, expertul mai sustine ca o cauza a oboselii cronice este prezenta mercurului in cavitatea bucala si se va mentine asa pana cand este eliminat complet din aceasta zona. Concluzia studiului sau a fost aceea ca oamenii ar trebui sa renunte complet la astfel de plombe dentare, care sunt prezente in cavitatea bucala.

Imediat dupa ce a dat publicitatii studiul sau, expertul a fost concediat si hartuit de intreaga comunitate medicala, insa acesta si-a continuat cercetarile. El sustine ca plombele dentare periculoase s-au mentinut in industria stomatologica datorita faptului ca sunt foarte ieftine si eficiente, insa acestea ar trebui treptat sa fie inlocuite de alte materiale mai moderne.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Plombele dentare – cauza multor afectiuni

Un comentariu

  1. Mini

    Obturatiile din amalgam de argint au fost scoase din uz de ceva vreme, iar cele deja existente pe dintii pacientilor au fost, in mare masura, inlocuite….daca au dorit si pacientii, pentru ca, uneori, nu vor sa renunte la ele motivand ca stau bine si nu ii deranjeaza nimic.

Lasă un răspuns