Cum se numesc cele mai noi grupe de sange?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, grupe sanguine, sange, savanti, stiinta, SUA, teste, tumori

Grupele sanguine denumite A, B, AB si 0 nu mai sunt singurele! Oamenii de stiinta au descoperit in urma unor teste ca mai exista inca doua noi grupe de sange, ne anunta Care2.com.

Acestea au fost denumite Langereis si Junior. Potrivit savantilor americani de la Universitatea Vermont , aceasta noua descoperire va putea aduce multe schimbari majore in zona transfuziilor, dar si a transplanturilor de organe sau a tratamentului unor afectiuni grave.

Grupe de sange noi

Grupe de sange noi

Expertii sustin ca cele doua noi grupe de sange au fost descoperite prin identificarea a doua proteine in globulele rosii ale sangelui.

Descoperirea ofera o noua cale de a lupta contra afectiunilor cancerigene

Care2.com scrie ca aceste proteine, specializate in transport, se dauga celorlalte 30 care au fost identificate pana acum. In cadrul testelor, s-a observat ca ambele proteine sunt asociate cu lupta impotriva cancerului.

Aceasta descoperire va contribui la imbunatatirea tratamentelor impotriva tumorilor canceroase. Specialistii din SUA au afirmat ca destul de multe persoane pot avea grupa de sange Langereis sau Junior.

In acest moment, se pot efectua teste de sange celor care vor sa poata preveni cu succes eventualele probleme care s-ar putea manifesta in situatia unor transfuzii sanguine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se numesc cele mai noi grupe de sange?

Lasă un răspuns