Dieta de slabit vegetariana0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura de slabire, dieta, dieta de slabit, diete de slabit, regim, vegetarian, vegetariana

Cea mai buna metoda de a iti satisface nevoile nutritionale este cu ajutorul unei diete de slabit vegetariene. In acest articol vei putea afla, in mare parte, aspectele importante ale unei diete de slabit bazate pe plante.

O dieta de slabit vegetariana indeplineste necesitatile nutritionale persoanelor de toate varstele, inclusiv copii, femei insarcinate, si asa mai departe. Cheia succesului este de a fi constient de ce nutrienti ai nevoie, in functie de metabolismul si/ sau conditia pe care o ai.

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana

Tipuri de diete de slabit vegetariene

Atunci cand oamenii se gandesc la o dieta de slabit vegetariana, majoritatea presupun ca nu contine carne sau fructe de mare. Dar adevarul difera destul de mult de la o varianta la alta:

  • Diete de slabit lacto-vegetariene: ele exclud carnea, fructele de mare, ouala, dar si produsele care contin aceste alimente. Produsele lactate, precum laptele, branza, iaurtul sau untul, sunt incluse.
  • Diete de slabit ovo-vegetariene: ele exclud carnea, fructele de mare si produsele lactate, dar permit consumul de oua.
  • Diete de slabit vegane: ele exclud carnea, fructele de mare, ouale, produsele lactate si cele care contina aceste alimente.

Unele persoane urmeaza o dieta de slabit semivegetariana – numita si “flexitariana” – se bazeaza, in principal, pe alimente radacinoase, dar include si produse din carne, lactate, oua sau fructe de mare.

Nutritia sanatoasa intr-o dieta de slabit

Ceea ce conteaza cel mai mult intr-o dieta de slabit este sa iti placa alimentele pe care le consumi. Nici un aliment nu iti poate oferi, de unul singur, toti nutrientii de care are nevoie corpul tau. Cu cat este mai restrictiva dieta de slabit, cu atat iti va fi mai greu sa o urmezi. O dieta de slabit vegana, de exemplu, elimina sursele naturale de vitamina B-12, dar si produsele din lapte, care reprezinta o sursa foarte buna de calciu.

Calciul: ajuta la dezvoltarea si mentinerea sanatatii dintilor si a oaselor. Laptele si produsele lactate sunt foarte bogate in calciu. Cu toate acestea, unele legume cu frunze de culoarea verde inchis, cum ar fi broccoli sau varza, reprezinta, de asemeni, o sursa foarte buna de calciu, daca sunt consumate in cantitati suficient de mari. Exista, totusi, si produse fortificate cu calciu, cum ar fi iaurtul de soia, de tofu, cerealele, si asa mai departe.

Iodul: este o component al hormonilor tiroidieni, ce ajuta la reglarea metabolismului, dezvoltarii si functiei unor organe importante, si multe altele. Este posibil ca veganii sa nu consume foarte mult iod si risca o deficienta a acestui hormon.

Fierul: este un component crucial al celulelor rosii din sange. Fasolea si mazarea uscata, lintele, cerealele fortificate, cerealele integrale, legumele cu frunze de culoare verde inchis si fructele uscate reprezinta o sursa foarte buna de fier. Deoarece fierul nu este absorbit foarte usor din sursele de plante, noi recomandam ca fierul sa fie consumat intr-o cantitate dubla pentru cei vegetarieni, fata de persoanele care nu urmeaza o astfel de dieta de slabit. Pentru a iti ajuta corpul sa absoarba fier, consuma alimente bogate in vitamina C, cum ar fi capsunilor, citricele, rosiile, varza sau broccoli.

Acizi grasi omega-3: acestia sunt foarte importanti cand vine vorba de sanatatea inimii. Acele diete de slabit care nu includ peste si oua sunt, in general, slabe in acizi grasi omega-3. Uleiul de canola, de soia, de alune si soia sunt surse bune ale acestor tipuri de acizi grasi. Cu toate acestea, noi recomandam si un consum aditional, prin forma unor suplimente, desigur cu acordul unui medic.

Proteinele: ajuta la mentinerea sanatatii pielii, oaselor, muschilor si a organelor. Ouale si produsele lactate sunt surse bune de proteine si nu trebuie sa consumi cantitati mari pentru a iti indeplini necesitatile nutritional privind acest nutrient. De asemeni, poti consuma o cantitate indeajunsa de proteine doar de la alimente radacinoase, cum ar fi leguminoase, linte, nuci, seminte si cereale integrale.

Vitaminele B12: sunt necesare pentru ca organismul sa produca celule rosii si pentru a preveni anemia. Aceasta vitamina se gaseste doar in produsele animale, deci poate fi dificil sa consumi o cantitate indeajuns de mare intr-o dieta de slabit vegana. Deficienta de vitamina B-12 poate sa nu fie detectata intr-o dieta de slabit vegana. Acest luru are loc deoarece acest tip de dieta de slabit e bogata in folati, mascand, astfel, deficienta, putand duce la probleme severe de sanatate, in viitor. Din acest motiv, este necesar pentru ca persoanele care urmeaza o dieta de slabit vegana sa consume cereale integrale si produse din soia fortificate cu vitamina B-12.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta de slabit vegetariana

Lasă un răspuns