Aparitia reumatismului este influentata de job-ul tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:job, reumatism, savanti, studiu, suedia

Majoritatea dintre noi suntem stresati in viata cotidiana din cauza a numeroase motive: problemele de la job, situatia familiala, poluarea oraselor in care traim, traficul aglomerat sau aparitia unor afectiuni. Specialistii au ajuns la concluzia ca evenimentele stresante, mai ales cele care se invart in jurul jobului, majoreaza mult riscul de dezvoltare a poliartritei reumatoide.

Cauze reumatism

Cauze reumatism

Aceasta este concluzia savantilor, exemplificata intr-un material publicat in Arthritis Care & Research si preluat de passionante.be, citat de BBC. Expertii sunt de parere ca aceasta reprezinta cea mai frecventa forma de reumatism inflamator, iar cauza ei inca ramane necunoscuta.

Oamenii de stiinta au anuntat ca se cunoaste numai ca factorul genetic intervine intr-o masura destul de mare, iar mecanismul este de tip autoimun.

Mai multe studii din trecut au evidentiat ca sistemul imunitar al corpului poate sa aiba mari probleme in timpul perioadelor grele din viata noastra, iar acestea majoreaza vulnerabilitatea fata de diabet, infectii sau boli coronariene. O echipa de savanti din Suedia a studiat o posibila asociere cu poliartrita reumatoida.

Cum a decurs cercetarea?

In cadrul cercetarii, peste 3.000 de pacienti si 4.000 de persoane care nu sufereau de aceasta boala au fost monitorizati pentru un interval de circa 15 ani.

Participantii au fost pusi in situatia de a raspunde la un chestionar referitor la diferite etape din viata lor, la momentele stresante prin care au trecut in ultimii cinci ani, asa cum ar fi problemele de familie, decesul unei rude, dificultati cu banii sau la jobul pe care il aveau.

In urma cercetarii, oamenii de stiinta suedezi au observat existenta unei conexiuni intre numarul acestor evenimente si majorarea riscului de a dezvolta o poliartrita reumatoida.

Potrivit cercetatorilor, aceasta legatura se inregistreaza indeosebi la femei, iar aceste incercari mai grele cu care oamenii se confrunta in viata lor de zi cu zi pot cauza dezvoltarea bolii, insa cel mai mult evenimentele de natura profesionala, precum o concediere, retrogradare sau schimbarea jobului – fac mult rau in aceasta directie.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 55.59 RONDacia plant coenzima q10 forte 60cpr flacon dacia plant


Dacia plant coenzima q10 forte 60cpr flacon  dacia plant

energizant, creste cantitatea de ATP, antioxidant, împiedica oxidarea colesterolului `rau` (LDLcolesterol), neutralizeaza radicalii liberi, stopeaza evolutia proceselor degenerative, normalizeaza functia cardiaca, fiind recomandat în afectiuni cardiovasculare, degenerescenta maculara, boala Alzheimer, sindromul de oboseala cronica, reumatism cronic degenerativ, convalescenta, hipovitaminoze si în geriatrie
Coenzima Q10 este produsă în organismul uman, fiind prezentă în toate celulele, cele mai mari concentraţii găsindu-se în inimă, ficat şi rinichi. În organism, îndeplineşte două funcţii: energetică şi antioxidantă, jucând astfel un rol important în funcţionarea optimă a sistemului imunitar. Producerea coenzimei Q10 de către organism începe să scadă după vârsta de 30 de ani, motiv pentru care este necesar un aport suplimentar, care să corecteze deficitul apărut la nivelul ţesuturilor şi organelor.
Asocierea coenzimei Q10 cu fructele de cătină şi de afin creşte acţiunea antioxidantă şi regenerantă, oprind evoluţia proceselor degenerative. Asocierea cu păducelul ameliorează irigarea cordului şi elimină dezechilibrele datorate deficitului de ubiquinonă, acţiunea sa fiind potenţată de uleiul volatil de roiniţă care contribuie la normalizarea funcţiei cardiace şi la stabilizarea psiho-emoţională.
     Produsul COENZIMA Q10 FORTE reprezintă un remediu eficient conceput cu scopul de a susţine din punct de vedere energetic funcţiile vitale ale organismului, corectând totodată dezechilibrele şi tulburările funcţionale care apar la acest nivel.

Actiuni
creşte cantitatea de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezintă forma de energie stocată la nivel celular), neutralizează radicalii liberi şi stopează procesele degenerative, produce normalizarea funcţiei cardiace, stabilizează canalele de calciu din miocard, îmbunătăţeşte funcţia diastolică la pacienţii trataţi cu statine, împiedică oxidarea colesterolului ``rău`` (LDL-colesterol) prevenind apariţia aterosclerozei şi a complicaţiilor acesteia, stimulează sinteza de rodopsină şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi irigarea ochiului, măreşte acuitatea vizuală, creşte eficienţa mitocondrială, stimulează metabolismul şi favorizează scăderea ponderală; energizant, antioxidant, cardiotonic, capilaroprotector şi vasoprotector, vitalizant, vitaminizant, întăritor, regenerant.

Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni cardiovasculare (insuficienţă cardiacă cronică, cardiomiopatie, sechele postinfarct miocardic, angină pectorală, prolaps al valvei mitrale, boli coronariene, hipertensiune arterială), afecţiuni oculare degenerative (degenerescenţă maculară, glaucom, cataractă), boala Alzheimer, tumori mamare, sindrom de oboseală cronică, boli mitocondriale, distrofii musculare, Parkinson, insuficienţă renală, reumatism cronic degenerativ, convalescenţă, avitaminoze şi în geriatrie.

REACŢII ADVERSE: produsul este în general bine tolerat, rareori putând apare stări de greaţă, erupţii cutanate, iritabilitate, oboseală, sau insomnie.

Contraindicatii
diabet zaharat, alergie la oricare dintre componentele produsului.
Precautii
în sarcină şi alăptare se administrează numai cu recomandarea medicului.

Administrare
Adulţi - câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.

RECOMANDĂRI SPECIALE:
-în cardiomiopatie se pot lua doze cuprinse între 100-600mg pe zi (maxim 6cpr./zi), divizate în mai multe administrări.
-în Parkinson: se pot lua doze cuprinse între 300-1000mg pe zi (maxim 10cpr./zi), divizate în mai multe administrări.

Comprimatele se mestecă sau se sug cu 30 minute înaintea mesei.
Compozitie
coenzima Q10 (100mg), cătină- extract 5:1 (150mg), păducel (150mg),
afin- extract 5:1 (100mg), ulei esenţial de roiniţă (1mg).

Ingrediente inactive: zahăr compresibil, celuloză microcristalină, stearat de
magneziu, aerosil.

COENZIMA Q10 Ubiquinona (numită şi coenzima Q10) intervine în ciclul Krebs, fiind cofactor în procesele oxidative. Ciclul Krebs reprezintă o succesiune de reacţii enzimatice, care au ca scop producerea de energie, rezultată în urma proceselor de oxidare care au loc la nivelul mitocondriilor. În urma arderilor celulare rezultă energia necesară pentru funcţionarea normală a organismului. Deficienţa de ubiquinonă produce carenţe energetice la nivelul organelor şi ţesuturilor, ceea ce determină apariţia bolilor. La nivelul miocardului, ţesut în care ubiquinona se găseşte în concentraţii mari, deficitul de energie determinând slăbirea inimii şi instalarea afecţiunilor cardiovasculare.
Coenzima Q10 este un puternic antioxidant, având un rol important în neutralizarea radicalilor liberi din organism şi, de asemenea, împiedică oxidarea colesterolului ``rău`` (LDL-colesterol), prevenind astfel apariţia aterosclerozei şi a complicaţiilor acesteia.
Coenzima Q10 îmbunătăţeşte funcţia diastolică la pacienţii trataţi cu statine (medicamente hipolipemiante şi hipocolesterolemiante), stabilizează canalele de calciu din miocard, îmbunătăţeşte eficienţa mitocondrială şi creşte cantitatea de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezintă forma de energie stocată la nivel celular), stimulează metabolismul şi favorizează scăderea ponderală.
Se utilizează ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, oculare, neurologice, renale, etc.

CĂTINA (Hippophae rhamnoides)
Fructele de cătină au de asemenea o acţiune puternic antioxidantă, datorită conţinutului bogat în vitamina C (400-1500mg%), carotenoide (α şi β-caroten, licopină, zeaxantină), seleniu, precum şi în vitaminele E şi P. În compoziţia fructelor au mai fost găsite: vitaminele B1, B2, şi PP, provitamine D, acid folic, proantociani, acizi triterpenici (ursolic şi oleanolic), catechol, lipide, oligoelemente (calciu, magneziu), etc. Datorită unui mare şi variat conţinut în vitamine şi oligoelemente, cătina prezintă şi efecte puternic vitalizante, întăritoare şi regenerante.

ULEI ESENŢIAL DE ROINIŢĂ (Melissae aetheroleum)
Uleiul esenţial de roiniţă (alcătuit din: citral, citronelal, citronelol, geraniol, neral, linalool, 1,8-cineol) prezintă acţiune calmantă, sedativă, antiinflamatoare şi hipotensivă, el contribuind la normalizarea funcţiei cardiace şi la reglarea psiho-emoţională.

FRUCTE DE PĂDUCEL (Crataegus monogyna)
Păducelul este un adevărat elixir în bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una din cele mai folosite plante din Europa pentru acest tip de afecţiuni. Utilizat ca remediu din cele mai vechi timpuri, păducelul îşi datorează eficienţa complexului de substanţe bioactive alcătuit din: flavonozide (hiperozidă, rutozidă, kaempferol, vitexină), proantocianidoli, taninuri catehice (catechol şi epicatechol) şi acizi triterpenici (ursolic, oleanolic, crategolic), substanţe bioactive cu acţiune vasodilatatoare coronariană, antihipertensivă, β-blocantă şi cardiotonică.

FRUCTE DE AFIN (Vaccinium myrtillus)
Afinul este un arbust care creşte în regiunile alpine la altitudini de până la 2000-2500m. Fructele, de culoare negru-albăstrui au o compoziţie bogată în: antocianozide (mirtilozidele A şi B), flavone (hiperozidă şi quercitrozidă), procianidoli şi resveratrol, substanţe bioactive cu acţiune puternic antioxidantă, capilaroprotectoare şi vasoprotectoare, inhibă agregarea plachetară, captează radicalii liberi, stimulează sinteza de rodopsină şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi irigarea ochiului, putând fi administrat ca adjuvant atât în afecţiuni oculare degenerative (glaucom, cataractă, degenerescenţă maculară) cât şi pentru adaptarea vederii la lumina nocturnă, mărind acuitatea vizuală. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Aparitia reumatismului este influentata de job-ul tau

Lasă un răspuns