La ce este bun ceaiul de toporasiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: afectiuni, afectiuni pulmonare, beneficii, boli, calmant, cardiac, ceai, leucemie, toporas, Tratament

Toporasii se mai cunosc si sub numele de violete, tamaioare sau viorele. Toporasul este o planta medicinala care a fost utilizata cu succes in fitoterapie. Expertii sunt de parere ca in fitoterapie, de la toporas, se folosesc partile subterane, florile si frunzele, care se recolteaza primavara.

In momentul cand se recolteaza planta intreaga este necesara o separare a organelor vegetative inca de pe teren, cat timp planta este inca proaspata.

Ceai de toporasi

Ceai de toporasi

Specialistii spun ca florile toporasului au efecte emoliente, fluidificante si expectorante la nivelul plamanilor. In plus, acestea se pot folosi ca adjuvant in tratamentul unor boli precum bronsita, pneumonie si astm bronsic.

Infuzia concentrata de flori de toporasi, respectiv circa 5 lingurite la o cana cu apa se poate folosi ca apa de gura datorita proprietatilor odorizante. Frunzele se recomanda a fi utilizate in mixturi cu alte plante, in tratarea bolilor pulmonare. In plus, aceste au efecte usor sedative si hipnotice, fiind utile in tratarea stari de agitatie si in caz de insomnie.

In plus, ceaiul de frunze sau de frunze si flori poate sa trateze simptomele specifice migrenelor si ale reumatismului.

La aceasta planta, radacinile si rizomii prezinta efecte expectorante, secretolitice, laxative, depurative si hipotensive.

Ceaiul de radacina de toporas se foloseste pentru tratarea leucemiei

Ele folosesc la neutralizarea toxinelor din organism si la eliminarea lor pe cale renala si intestinala. Ceaiul de radacini si rizomi de toporas se poate folosi in tratarea constipatiilor usoare sau ocazionale, in cazurile usoare si medii de hipertensiune si in afectiunile pulmonare.

Expertii sustin ca decoctul mai concentrat realizat din radacinile de toporasi are proprietati calmante. Ca si adjuvant, ceaiul din radacini de toporasi se poate utiliza pentru tratamentele specifice leucemiei.

Se recomanda ca tratamentele cu toporasi sa nu dureze mai mult de 10 zile consecutive dintr-o luna. Fitoterapeutii spun ca in anemiile avansate, este bine sa se evite recurgerea la aceasta planta.

Preparatele din radacina de toporasi sunt iritante pentru stomac si nu trebuie sa fie folosite de catre bolnavii de gastrita sau ulcer gastric.

Specialistii spun ca florile, frunzele sau florile si frunzele se folosesc pentru prepararea unei infuzii, circa 1-2 lingurite de materie prima la o cana cu apa, care se va consuma de 2 ori pe zi pentru tratarea afectiunilor mentionate mai sus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

La ce este bun ceaiul de toporasi

Un comentariu

  1. Cecilia

    Toporasii si viorelele sunt flori diferite

Lasă un răspuns