Pietre la rinichi – atentie la caldura0 Comments

Publicat in:
Etichete: calculi, cercetatori, depozite de calciu, deshidratare, pietre la rinichi, studiu

Pietrele la rinichi sau calculii renali reprezinta o afectiune care produce suferinta multor persoane in acest moment. In urma unor studii s-a constatat ca in ultimele 3 decenii, numarul celor care sufera de pietre la rinichi s-a majorat ingrijorator de mult, spun specialistii.

Pietre la rinichi

Pietre la rinichi

O noua cercetare arata ca este foarte probabil ca, in viitor, situatia sa se inrautateasca si mai mult. Potrivit cercetatorilor, pericolul aparitiei pietrelor la rinichi este amplificat de cresterea temperaturilor globale, potrivit portalului io9.

De pilda, pediatrul urolog Gregory Tasian si o echipa de cercetatori au examinat peste 60.000 de pacienti, care erau inregistrati cu pietre la rinichi.

Expertii au descoperit faptul ca oamenii au mai multe sanse de a dezvolta depozite de calciu dureroase in rinichi in momentul in care temperaturile medii au crescut peste 50 de grade.

In realitate, cercetatorii spun ca destul de multe cazuri de pietre la rinichi au aparut aproximativ la 72 de ore dupa o zi caniculara.

Deshidratarea, factor important in cazul calculilor renali

Si cum schimbarile climatice afecteaza tot mai multe regiuni ale Terrei, care se afla in curs de incalzire, aceasta tendinta continua pe o suprafata geografica mai mare si in numar mai consistent.

Potrivit specialistilor, deshidratarea reprezinta principalul factor care provoaca aceste neajunsuri celor care fac pietre la rinichi, caz in care concentratia de calciu si minerale din urina se majoreaza, provocand aparitia calculilor renali.

Constatarile expertilor indica posibilele efecte asupra sanatatii publice in legatura cu schimbarile climatice la nivel global. Potrivit sursei citate, riscul este mai crescut pentru oamenii predispusi la formarea pietrelor la rinichi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pietre la rinichi – atentie la caldura

Lasă un răspuns