Recomandari sanatoase pentru barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cum sa te mentii sanatos, recomandari, sanatate, sfaturi

Barbatii stiu ca este foarte important sa aiba un organism sanatos, insa atat ei, cat si femeile au tendinta de a ignora acest lucru. De multe ori barbatii cred ca ei sunt cei puternici si ca nu vor fi niciodata slabi, chiar daca au cateva zile in care nu se simt bine.

Totusi, si barbatii au probleme de sanatate si ar trebui sa aiba grija de organismul lor.

Alaturi de o dieta sanatoasa si exercitii fizice exista si alte cateva sfaturi sanatoase de care barbatii ar trebui sa tina cont pentru a avea un organism cat mai sanatos.

Sanatatea la barbati

Sanatatea la barbati

Mananca in mod corect

Ceea ce mananci in prezent va determina starea de sanatate pe viitor.

O dieta sanatoasa trebuie sa contina fructe, legume, fructe cu coaja lemnoasa, cereale integrale, lapte, carne de pasare si de peste si carne rosie. Asigura-te ca produsul alimentar este proaspat si nu contine multa grasime.

In plus, este bine sa evitati alimentele pre-ambalate.

Exercitii fizice

Pentru a avea un organism sanatos barbatii trebuie sa faca exercitii fizice timp de o ora de patru ori pe saptamana. Daca o sa faci exercitii in mod regulat, o sa scada riscul de a avea probleme la spate si de a face osteoporoza.

Potrivit expertilor, exercitiile de aerobic si cele cardiovasculare vor imbunatati circulatia sangelui si preveni aparitia bolilor de inima. Poti opta pentru mersul pe jos, alergarea, inotul sau ciclismul.

Ai grija de greutatea ta

O greutate corporala adecvata nu numai ca te va face sa arati bine, ci te va si ajuta sa ai un organism sanatos. Avand o greutate potrivita iti vei proteja organismul de tensiune arteriala, boli de inima, diabet si obezitate.

Nutritionistii spun ca o greutate potrivita nu este greu de mentinut, trebuie doar sa ai grija la ceea ce mananci si sa faci exercitii in mod regulat. De asemenea, exercitiile iti vor imbunatati starea de spirit.

Alcoolul si tutunul

Cel mai bun sfat este sa eviti alcoolul si tutunul. Chiar daca este usor de spus, dar greu de facut, aceste doua elemente sunt extrem de nocive pentru organismul tau. Fumatul creste riscul aparitiei cancerului la plamani, in timp ce alcoolul iti poate distruge sanatatea si ruina viata sociala si profesionala.

Este bine sa mergi in mod regulat la medic pentru controale. Aceste controale nu sunt specifice copiilor sau femeilor, si barbatii trebuie sa mearga din cand in cand la medic. Facand aceste teste poti afla din timp de anumite probleme si le poti trata.

Nu uita ca o viata sexuala activa este absolut necesar pentru stare buna de sanatate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Recomandari sanatoase pentru barbati

Lasă un răspuns