Un virus stravechi ameninta omenirea0 Comments

Publicat in:
Etichete: acanthamoeba castellanii, descoperire, pandovirus, Siberia, virus, virus inghetat, virus stravechi

Expertii au realizat o descoperire uimitoare. Savantii rusi si francezi au facut mai multe cercetari in Siberia si au descoperit un virus monstrous, vechi de 30.000 de ani, care a fost congelat in gheata si a reinviat ca urmare a incalzirii globale.

Virusul Acanthamoeba Castellanii

Virusul Acanthamoeba Castellanii

Savantii atrag atentia ca topirea ghetii din intreaga lume ar putea duce la descoperirea unor noi amenintari biologice pentru sanatatea omenirii.

Potrivit echipei de cercetare, in cadrul studiilor a fost incubat un esantion vechi de 30.000 de ani luat din inima permafrostului siberian, de langa Marea Siberiei de Est, cu acanthamoeba castellanii, un tip de virus significant.

Cercetatorii au gasit prezenta unei particule ale uriasului virus, cunoscut ca un pandovirus, un tip nemaiintalnit pana acum.

Conform unui comunicat emis de Centrul national pentru cercetare stiintifica (CNRS) din Franta, lucrarea cercetatorilor arata ca virusurile pot supravietui pe perioade extrem de lungi, in permafrost.

„Descoperirea are implicatii importante pentru riscurile sanatatii publice, in legatura cu exploatarea resurselor minerale sau energetice din regiunile Cercului Arctic, care devin din ce in ce mai accesibile datorita incalzirii globale”, se mai spune in comunicatul CNRS.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un virus stravechi ameninta omenirea

Lasă un răspuns