Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 5, 2012

Efectele alcoolului

Publicat pe 05 dec. 2012 at 5:49pm
Efectele alcoolului – A bea sau a nu bea, aceasta-i intrebarea!

Exista noutati pentru toti iubitorii de alcool care beau cu placere o bere, doua. Conform rezultatelor unui studiu dat publicitatii, riscul de infarct miocardic este mai mic la consumatorii de alcool fata de cei care nu beau deloc. Mai sa fie! Iata ca acum putem enumera efectele alcoolului din punct de vedere pozitiv.

Un studiu indelungat din Spania, la care au participat peste 41,000 de barbati si femei, a reliefat faptul ca un consum moderat de alcool – intre 5…

Greseli in folosirea plantelor medicinale

Publicat pe 05 dec. 2012 at 5:47pm
Plante medicinale riscuri: Greseli in folosirea plantelor medicinale Una dintre cele mai frecvente greseli este folosirea zilnica si pe durata nelimitata, sau pe o durata foarte lunga, a unui ceai sau a unui amestec de ceaiuri; Folosirea ceaiurilor in cantitati exagerate; Folosirea fara discernamant a ceaiurilor; Aprovizionarea din surse nesigure.

Reguli de baza care trebuie respectate pentru o folosire fara riscuri a plantelor medicinale Nu considerati ceaiurile sau plantele…

Hemiplegia

Publicat pe 05 dec. 2012 at 5:09pm

Hemiplegia este o paralizie, temporară sau definitivă, care afectează toată partea dreaptă sau stângă a corpului sau doar anumite zone ale acestuia (braţ, gambă, trunchi, faţă).

Hemiplegia duce la invaliditatea parţială sau totală a jumătate din corp. Poate fi temporară sau definitivă, dar afectează întotdeauna viaţa socială şi profesională a bolnavului. Totuşi, facultăţile intelectuale nu sunt aproape niciodată afectate. Există două forme de hemiplegie: forma spasmodică, în care muşchii afectaţi sunt rigizi; forma flască, atunci când muşchii sunt moi şi slăbiţi, spre deosebire de prima.

SIMPTOMELE HEMIPLEGIEI

Principalul simptom al hemiplegiei este dificultatea pe care o are bolnavul de a-şi mişca braţul…