Efectele alcoolului0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, consum alcool, consumul de alcool, efecte, efectele alcoolului, infarct

Efectele alcoolului – A bea sau a nu bea, aceasta-i intrebarea!

Efectele alcoolului

Efectele alcoolului

Exista noutati pentru toti iubitorii de alcool care beau cu placere o bere, doua. Conform rezultatelor unui studiu dat publicitatii, riscul de infarct miocardic este mai mic la consumatorii de alcool fata de cei care nu beau deloc. Mai sa fie! Iata ca acum putem enumera efectele alcoolului din punct de vedere pozitiv.

Un studiu indelungat din Spania, la care au participat peste 41,000 de barbati si femei, a reliefat faptul ca un consum moderat de alcool – intre 5 si 30 de grame de alcool sau cel mult 0,3 litri de vin alb consumati zilnic – reduce cu 54% riscul de infarct la barbati. Cel care bea mai putin, adica zilnic in medie 0,5 grame de alcool, prezinta un risc la infarct de numai 35%.

Chiar si la cei care beau zilnic maximum 90 grame de alcool, reduc cu 50% riscul de infarct miocardic (la rusi nu cred ca avea rost studiul – ce inseamna 90 grame de tarie zilnic?).

Si la femei s-a constat o reducere a riscului de infarct, desi la femei aparitia infarctului este mai redusa decat la barbati. Dintre cei peste 41,000 de spanioli ce au participat la test, observarea desfasurandu-se pentru mai mult de 10 ani, 609 au suferit un infarct sau o alta problema asemanatoare, iar dintre acestia 128 au fost femei.

Cercetatorii indica, totusi, faptul ca alcoolul este daunator sanatatii. Dupa estimarile OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), din cele 2 miliarde de consumatori de alcool, 76 de milioane au probleme cu sanatatea.

Deosebit de periculos este consumul mare de alcool si mai ales zilnic. Si, mai ales, in corelatie cu o alimentatie gresita. Obezitatea si lipsa de miscare, coroborate cu un consum mare de alcool sunt cauze ce duc la imbolnaviri.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele alcoolului

Lasă un răspuns