Stiati ca … Spitalul este o locatie cu grad ridicat de risc ?0 Comments

Publicat in:


>

Bacteriile rezistente se dezvolta in special in spitale, ca urmare a utilizarii antibioticelor la scara mare si a transmiterii suselor rezistente de la un bolnav la altul (infectii nozocomiale).

Administrarea preventiva de antibiotice ?
Antibioticele nu au nici un efect asupra virusilor. Totusi, ele sunt adesea prescrise in cazuri de infectii virale, in vederea prevenirii unei eventuale suprainfectii bacteriene, favorizata de scaderea imunitatii bolnavului. Prescrierea repetata a acestora in caz de infectii virale, in general benigne (un simplu guturai, otita virala, gripa, angina virala…) contribuie la rezistenta bacteriana la antibiotice.

Spectrul de actiune
Antibioticele cu spectru larg, dupa cum indica si numele lor, ataca o gama larga de bacterii, bine specificat. Aceasta specializare a antibioticelor poate fi vizualizata pe o antibiograma. Acest examen biologic permite testarea efectului mai multor antibiotice asupra unei culturi de bacterii, acestea din urma fiind prelevate, in prealabil, de la un pacient (sange, urina, secretii pulmonare, fecale…). Acesta este un test care devine esential atunci camd medicii sunt confruntati cu infectii dificil de tratat din cauza extinderii rezistentei bacteriilor. El le permite, de fapt, identificarea eficientei celor aproximativ 70 de antibiotice impotriva unui numar de aproximativ o suta de bacterii, mai mult sau mai putin patogene.
Antibiograma permite alegerea antibioticului cel mai eficient.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiati ca … Spitalul este o locatie cu grad ridicat de risc ?

Lasă un răspuns