Stiati ca? … 75% din problemele de sanatate au legatura cu alimentatia?0 Comments

Publicat in:


1.Stiati ca … potrivit nutritionistilor, carnea alba – de pui, de curcan, de peste – contine mai multe proteine si mai putine grasimi decat cea de porc sau de vita?

2.Stiati ca … pentru a fi digerati, carbohidratii (painea, cartofii, pastele fainoase, produsele de patiserie) au nevoie de alte enzime digestive decat proteinele sau grasimile?

3.Stiati ca … 75% din problemele de sanatate au legatura directa cu modul incorect de alimentatie, diferite diete, cure de slabire si cu surplusul de greutate?

4.Stiati ca … mierea ajuta la echilibrarea fizica si psihica, inlaturand oboseala?

5.Stiati ca … in carnea slaba de vita se gaseste un acid cu proprietati deosebite – acidul linoleic conjugat, care are rol in arderea grasimilor si prevenirea obezitatii?

6.Stiati ca … pentru prima data, painea a fost atestata la egipteni pe peretii cavoului unui faraon care a domnit acum 3.000 de ani i.e.n?

7.Stiati ca … cu o garnitura de legume, friptura de carne rosie furnizeaza organismului vitamina D, vitamina B12, crom, cupru, selenic, zinc, fier?

8.Stiati ca … branza a aparut initial dintr-o greseala? Laptele a fost lasat prea mult timp la pastrare si s-a acrit. Zerul s-a scurs si ceea ce a ramas s-a intarit transformandu-se in branza.

9.Stiati ca … 98% din oameni consuma paine?

10.Stiati ca … Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg, cu 50 de oua, cu 5.675 litri de lapte si cu aproximativ 40 de portocale?

11.Stiati ca … pentru a fi numita slaba, carnea de vita trebuie sa contina 5% grasimi, carnea de miel 9-10% , de iepure 5-6% , vitel 3%?

12.Stiati ca … painea, de fapt, nu ingrasa asa mult pe cat se crede? O felie de paine alba are 80 de calorii. Paine de secare are 65 calorii per felie. O felie de pita are 150 de calorii…

13.Stiati ca … Datorita continutului de fier, nutritionistii recomanda carnea de vita pentru a preveni anemia?

14.Stiati ca … painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza intr-un vals smaltuit, de sticla, sau de portelan, acoperit cu capac? Pe fundul vasului se va pune o bucata de cartof crud sau putina sare. Acestea ajuta ca painea sa nu mucegaiasca.

15.Stiati ca … asocierea dintre carne cu garnitura de cartofi prajiti sau piure provoaca probleme digestive? Carnea se digera in 15-20 de ore, in vreme ce carbohidratii din cartofi in cateva ore. Din acest motiv apar balonari si procese de fermentatie.

16.Stiati ca … O friptura de carne slaba de vita (120g) furnizeaza 16% din necesarul zilnic de fier la femei si 20% din necesarul de fier pentru barbati?

17.Stiati ca … unul dintre cele mai apreciate si respectate deserturi din lume nu este ciocolata sau cine stie ce prajitura pretentioasa, ci branza?

18.Stiati ca … riscul de cancer de colon este de trei ori mai ridicat la marii consumatori de carne rosie, deoarece aceasta nu contine fibre alimentare, care protejeaza colonul si usureaza digestia?

19.Stiati ca … Branza de orice fel se pastreaza cel mai bine sub un clopot de sticla? Ca sa nu mucegaiasca, se pun doua-trei cuburi de zahar sub clopot.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiati ca? … 75% din problemele de sanatate au legatura cu alimentatia?

Lasă un răspuns