Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 11, 2013

Recuperarea in neurologie – I

Publicat pe 11 feb. 2013 at 9:01am

Bolile neurologice lasă adesea sechele. Prin reeducare, pacientul îşi poate recupera facultăţile anterioare, învaţă să-şi controleze handicapul şi să se adapteze din nou la viata cotidiană.

In numeroase boli ale sistemului nervos, reeducarea este absolut necesară pentru ca pacientul să-şi recupereze, în măsura po­sibilului, facultăţile anterioare îmbolnăvirii sau, atunci când sechelele sunt ireversibile, să se obişnuiască cu handicapul şi să nu mai depindă de alţii atât de mult.

Recuperarea este la fel de importantă şi la pacienţii afec­taţi de unele boli degenerative, scopul său fiind atunci de a încetini pe cât posibil degeneres­centa. Recuperarea se bazează pe mai multe tehnici complemen­tare:…

Cum sa tineti tromboza sub control

Publicat pe 11 feb. 2013 at 8:00am

Tromboza, in special tromboza venoasa, este conditie medicala periculoasa in care un cheag de sange (numit si tromb in limbajul medical) se formeaza in zona inferioara a corpului, indeosebi in membrele inferioare dar si in zona pelvisului. In mod normal, cheagurile formate in venele de sange superficiale nu cauzeaza probleme de sanatate, insa prezenta trombilor in vasele profunde este considerata, de cele mai multe ori, o urgenta medicala.

Tromboza – Tratamentul si tinerea trombozei sub control

Riscul medical la care se expun pacientii care sufera de aceasta boala este formarea unui embolism pulmonar. Cheagurile de sange formate in…

Detartrajul dentar – De ce trebuie indepartat tartrul si cum anume?

Publicat pe 11 feb. 2013 at 7:00am
Ce este detartrajul dentar?

Dintii reprezinta una dintre cele mai utilizate organe  ale organismului uman si, indiferent cat de multa grija am avea de acestia printr-o igiena orala riguroasa si controale stomatologice , inevitabilul tot se produce – depunerea tartrului.

Ce este tartrul si in ce mod va afecteaza?

Tartrul propriu-zis reprezinta mineralizarea, in timp, a placii bacteriene impreuna cu sarurile din saliva. Daca printr-o tehnica de periaj nu reusim sa indepartam, dupa mese, placa bacteriana, in timp apare tartrul pe care pacientul nu-l poate indeparta singur. De aici apar si problemele pe…