Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 22, 2011

Parul Uman – Etapele Cresterii parului

Publicat pe 22 ian. 2011 at 5:09pm

>Părul creşte în etape. Orice factor, cum ar fi stresul sau anumite medicamente, ce dereglează acest echilibru pot duce la rărirea părului şi la pierderea acestuia.

Părul creşte în cicluri, ce implică o fază de creştere şi o fază de repaus, în timpul fazei de creştere firul de păr se formează şi creşte, pe măsură ce se adaugă celule la baza rădăcinii. Această fază poate dura de la doi la şase ani. Deoarece părul creşte cu o lungime de aproxima­tiv 10 cm pe an, orice fir de păr este puţin probabil că va creşte mai mult de un metru lungime.FAZA DE REPAUSIn cele din urmă,…

Cresterea Parului – Cum creste parul?

Publicat pe 22 ian. 2011 at 5:02pm

Parul este o anexa a pielii, fiind compus din keratina – o proteina structurala rezistenta. Parul joaca un rol important in protejarea corpului, in special a scalpului, loc unde este cel mai dens.

Parul este o trasatura distinctiva a mamiferelor si la oameni joaca un rol important in protectia corpului de traumatisme, pierderea de caldura si razele solare.

STRUCTURA FIRULUI DE PAR

Parul are o structura complexa, alcatuita din fibre de keratina – keratina este o proteina structurala puternica ce se gaseste si in unghii si in stratul superficial al…

Ginecomastia – Sanii la barbati

Publicat pe 22 ian. 2011 at 4:57pm

Ginecomastia este termenul medical care descrie dezvoltarea anormală a ţesutului mamar la bărbaţi. Acest fenomen este cauzat de dezechilibrul hormonal între nivelul de estrogeni şi testosteron din organism.

Dezvoltarea ţesutului mamar la bărbaţi, sau ginecomastia, trebuie diferenţiată de acumularea de grăsime în zona mamară, pre­zentă la persoanele obeze.

Ginecomastia poate să fie fiziolo­gică (când nu este expresia unei boli) sau patologică (apărută în cadrul unei boli). Printre astfel de boli se numără tulburările hormonale sau tumorile apărute la nivelul testicu­lelor sau al glandelor suprarenale. în aproximativ jumătate din cazuri de dezvoltare anormală a sânilor la bărbaţi sau băieţi, nu se poate identifica nicio cauză. Medi­cii nu au elucidat încă în totalitate…

Testiculele, scrotul şi epididimul

Publicat pe 22 ian. 2011 at 4:46pm

>Testiculele, care se află suspendate la nivelul scrotului, constituie sediul producerii spermei. Scrotul conţine de asemenea cele două epididimuri – conducte tubulare lungi, şerpuite, care realizează legătura cu vasele deferente

Secţiune sagitala prin conţinutul scrotului Imagine Testicule poze.

Testiculele sunt organe pereche de consistenţa fermă şi de formă ovalară, de circa k cm lungime şi 2,5 cm lăţime. Testiculele se află în interiorul scrotului, care are forma unui săculeţ format prin răsfrân­gerea externă a peretelui abdomi­nal anterior, iar în partea lor supe­rioară se inserează cordonul sper­matic, de care sunt suspendate.CONTROLUL TEMPERATURIISperma normală poate fi produsă…

Vascularizatia testiculelor

Publicat pe 22 ian. 2011 at 4:41pm

>Vasele care aduc sângele arterial la nivelul testiculelor provin din aorta abdominală şi coboară în scrot. Drenajul venos urmează acelaşi traiect, dar în sens invers.

In cursul vieţii embrionare, testiculele se dezvoltă în interiorul cavităţii abdo­minale; numai la naştere coboară în poziţia finală, în scrot. Din cauza aces­tui fenomen, vasele sanguine care se distribuie la testiculi iau naştere din aorta abdominală şi coboară odată cu testiculele, în scrot.

ARTERELE TESTICULARECele două artere testiculare sunt lungi şi înguste şi iau naştere din aorta abdominală. Ele au apoi traseu des­cendent pe peretele abdominal poste­rior, încrucişând ureterele, pentru ca apoi să intre prin inelele inghinale pro­funde, în canalul…