Cum scapi rapid de durerile de gat0 Comments

Publicat in:
Etichete: antiseptic, durere de gat, durere in gat, dureri de gat, dureri in gat, efecte, miere, remediu naturist, Tratament, tratament naturist, turmeric, usturoi

Multe probleme de sanatate apar ca urmare a manifestarii unor infectii la nivelul gatului, a unor raceli sau gripe. Totusi, pe langa medicamentele promovate de majoritatea farmaciilor, aveti la dispozitie mai multe remedii din natura, care va pot aduce organismul in starea de sanatate corespunzatoare.

Dureri de gat

Dureri de gat

Gargara cu sare

De pilda, specialistii spun ca daca aveti probleme cu gatul, ar trebui sa faceti gargara cu sare. Asta este recomandarea lor, deoarece sarea are actiunea unui antiseptic care va determina fluidizarea secretiilor din gat.

In plus, sarea va diminua inflamatia si va combate durerile. In acest scop, trebuie sa puneti circa o jumatate de lingura de sare intr-un pahar cu apa calduta, iar apoi sa faceti gargara de cel putin patru ori pe zi.

Mierea pentru dureri de gat

Un alt produs natural, foarte des uzitat in cazul unor raceli sau dureri ale gatului este mierea. Aceasta are multe proprietati antibacteriene si te ajuta in cadrul procesul de refacere, prin diminuarea inflamatiilor. Este bine sa amesteci circa 2 linguri de miere intr-o ceasca cu apa fierbinte. Apoi, va trebui sa bei din acest amestec de circa 3 ori pe zi.

Mierea poate fi adaugata si in ceaiul preferat, insa atentie ca aceasta isi va pierde proprietatile, daca apa este prea fierbinte. Prin urmare, apa trebuie sa fie doar usor incalzita. Este recomandat sa iei o lingura de miere chiar inainte de culcare pentru a calma durerile in gat.

Durerile de gat – Lamaia

Un alt fruct, lamaia, este foarte benefic pentru raceala si dureri ale gatului. Profesionistii ne anunta ca trebuie sa iei o jumatate de lamaie, sare si piper. Trebuie sa le presari peste lamaie si vei incerca sa o mananci in acest mod.

De asemenea, mai ai varianta sa faci gargara cu suc de lamaie diluat intr-o cana cu apa calduta. Expertii sunt de parere ca limonada rezultata impreuna cu sucul de la jumatate de lamaie, la care se adauga o lingura de miere pot face minuni pentru organismul tau surmenat si obosit de boala.

Usturoiul si durerile in gat

Usturoiul este o planta binecunsocuta din vechime pentru calitatile sale de vindecare. Are niste calitati antibacteriene si antiseptice deosebite, de aceea este foarte indicat pentru durerile de gat. Usturoiul are in compozitia sa o substanta denumita alicina, care distruge bacteriile, iar specialistii recomanda sa il iei sub forma de pastile, in cazul in care nu il poti asimila pe cale naturala. Efectele sale vor fi binevenite asupra sanatatii tale!

Scortisoara

Scortisoara este si ea foarte recomandata in caz de gripa sau raceala. Incearca sa combini un betisor de scortisoara cu putin piper si fierbe-le in doua cesti de apa. Apoi, este bine sa consumi acest lichid impreuna cu o lingura de miere o data pe zi, timp de o saptamana.

Ca sa aiba un efect revigornat, poti sa adaugi cateva picaturi de ulei de scortisoara intr-o lingura de miere. Acest amestec trebuie consumat de circa doua ori pe zi pentru a calma durerile si inflamatia. Turmericul este si ea o planta recunoscuta de catre fitoterapeuti pentru calitatile sale antiseptice. Pentru a folosi aceasta planta, trebuie sa adaugi un sfert de lingura de pudra de turmeric intr-un pahar de apa calda.

Expertii recomanda ca acest amestec sa fie consumat dimineata o data pe zi, timp de trei-patru zile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapi rapid de durerile de gat

Lasă un răspuns