Un remediu eficient pentru combaterea oboselii0 Comments

Publicat in:
Etichete: aromaterapie, asia, busuioc, oboseala, planta, ulei de busuioc

Despre busuioc

Daca aveti probleme cu surmenajul si oboseala va recomandam o planta cu calitati uimitoare. Busuiocul reprezinta o planta care este originara din Asia si Orientul Mijlociu si se cultiva pe continentul european in special in Franta, Italia, Bulgaria si Ungaria. In acest moment, in intreaga lume exista peste 150 specii diferite de busuioc.

Planta respectiva a fost folosita inca din antichitate, de pilda in Egiptul faraonilor. Busuiocul a fost descoperit in piramidele egiptene, in interiorul camerelor mortuare ale faraonilor, unde se afla multe coronite confectionate din aceasta planta.

Busuioc si ulei de busuioc

Busuioc si ulei de busuioc

In Asia, planta se aplica in vechime direct pe pielea suferinzilor pentru a putea extrage veninul de la muscaturile sarpe sau de la intepaturile insectelor, care sunt foarte numeroase in aceasta zona.

In America de Sud si Africa, busuiocul s-a folosit de milenii pentru combaterea parazitilor intestinali, iar in China se utiliza pentru cei care aveau probleme stomacale.

Pentru indieni, busuiocul reprezinta o planta sacra, iubita de zeii hindusi. In medicina ayurvedica se foloseste impotriva muscaturilor de sarpe, la tratarea diferitelor probleme ale pielii si ca tonic. In tarile din Orient, aceasta planta se foloseste pentru calmarea durerilor menstruale.

Uleiul de busuioc

Expertii in fitoterapie sustin ca uleiul de busuioc este foarte indicat in scopul majorarii puterii de concentrare.

Busuiocul are un miros puternic, dulce, proaspat si este indicat in cazurile de surmenaj si mai ales daca aveti dificultati in a va putea concentra.

Beneficii

Uleiul din aceasta planta se utilizeaza in aparatele de aromaterapie, acesta avand un efect calmant pentru intervalele mai stresante. Diminueaza mult tensiunea si epuizarea nervoasa.

In tratamentele ayurvedice, uleiul de busuioc este apreciat drept un mijloc de curatare a energiilor vechi si trezirea energiilor mai novatoare. Potrivit expertilor, acest ulei este foarte util in cazul in care vreti sa renuntati la alcool sau la tigari si este foarte recomandat in cazul in care ati petrecut toata noaptea si suferiti de mahmureala.

Are rolul de a imbunatati circulatia sanguina, daca este diluat intr-un ulei presat la rece si folosit ca si ulei de masaj. Poate ameliora durerile si ajuta la deschiderea sinusurilor.

Daca aveti dificultati din cauza caderii parului, trebuie spus ca uleiul de busuioc este un bun remediu impotriva caderii parului. In acest scop, expertii recomanda utilizarea a circa 10 picaturi de ulei in functie de lungimea parului. Acestea se vor aplica direct la radacina firului de par si masati bine.

Daca mergeti intr-o excursie, trebuie sa stiti ca acesta este foarte eficient impotriva intepaturilor de insecte, mai ales a viespilor si a tantarilor.

Specialistii recomanda ca cei care au pielea mai sensibila sa nu utilizeze decat uleiul esential diluat intr-o crema sau in ulei presat la rece.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un remediu eficient pentru combaterea oboselii

Lasă un răspuns