Ce alimente lupta cu succes impotriva bolilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, alimente, avocado, boli, ceai verde, combatere, iaurt cu banane, impotriva bolilor, lupta, orez, peste, salata verde, sardine, somon, top alimente, vin rosu

Mai multe combinatii intre alimente te pot ajuta sa lupti cu mare aplomb in lupta impotriva afectiunilor. Specialistii spun ca anumite combinatii sunt foarte bune pentru a preveni multe boli grave.

Top alimente impotriva bolilor

Top alimente impotriva bolilor

Ceai cu lamaie

Nutritionistii si medicii spun ca ceaiul verde este recomandat datorita antioxidantilor din el numiti catechine. Acestia ajuta la reducerea riscului de a face boli de inima si cancer.

In plus, daca adaugi lamaie in ceai, beneficiile pentru sanatate sunt si mai mari, spune profesorul Mario Feruzzi, de la universitatea Purdue, SUA.

Iaurt cu banane

Se stie ca iaurtul este plin de bacterii bune pentru sanatate, care intaresc sistemul imunitar. Aceste bacterii au nevoie insa de substanta denumita inulina, care le hraneste. Inulinele le puteti gasi in

  • banane,
  • sparanghel,
  • ceapa si
  • usturoi.

Inulina creste si capacitatea de absorbtie intestinala a calciului necesar oaselor.

Salata verde si avocado

Salata simpla nu este pe placul multor oameni, insa in momentul in care vei adauga in ea seminte sau diferite tipuri de alune, o poti face mai gustoasa si mai potrivita pentru tine. Uleiul de masline extra-virgin sau avocado sunt solutii sanatoase pentru oricine vrea sa aiba cat mai multe beneficii pentru sanatatea sa.

Un studiu aparut in 2008 in revista „Journal of Nutrition” arata ca fructele si legumele galbene, portocalii si rosii ne ajuta sa scadem riscul bolilor de inima cu aproximativ 20%.

Orez brun, amestecat cu tofu

Trebuie sa stii ca alaturi de proteine, carbohidratii reprezinta sunt o solutie foarte buna pentru persoanele care fac sport. Ele ajuta la recuperarea dupa o asemenea activitate solicitanta, prin cresterea raspunsului insulinei din sange.

In conditiile in care vrei sa beneficiezi de aceste avantaje, poti consuma sandvis cu curcan, iaurt si fructe. Orezul brun alaturi de carnea de pui la gratar sau branza tofu reprezinta, de asemenea, o solutie buna.

Vin rosu alaturi de peste

Un studiu aparut in 2008 in revista „American Journal of Clinical Nutrition” arata ca acizii grasi omega-3 din peste, alaturi de vin, reprezinta o combinatie foarte buna pentru sanatate.

Trebuie sa stii ca somonul si sardinele sunt specii de peste care ar trebui consumate mai des.

Vinul contine antioxidanti polifenoli, cum este resveratrolul, acestia ajutand la buna absorbtie a acizilor grasi omega-3. Combinatia de vin cu peste combate boli precum

  • depresia,
  • diabetul,
  • accidentul vascular cerebral si
  • bolile mentale.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce alimente lupta cu succes impotriva bolilor?

Lasă un răspuns