Obiceiurile care cresc riscul de a face cancer0 Comments

Publicat in:
Etichete: alcoolul, alimentatia, cancer, carnea procesata, fumat, fumul de tigara

Se stie ca unele obiceiuri alimentare sau de alta natura pot fi periculoase pentru sanatatea ta, avand potentialul de a provoca o afectiune precum cancerul.

Carnea procesata si cancerul

Carnea procesata si cancerul

Carnea procesata

Cei care prefera sa manance bacon trebuie sa stie ca acesta prezinta pericolul de cancer. Specialisiti spun ca persoanele care consuma carne procesata au un risc cu 19% mai mare de a face cancer pancreatic.

De asemenea, carnea afumata contine un tip de fier care poate face rau celulelor intestinale si, in plus, are potentialul de a declansa cancerul la colon sau pe cel rectal, potrivit expertului in nutritie Alice Bender, de la un institut american specializat in cercetarea cancerului (Associate Director of Nutrition Programs for the American Institute for Cancer Research).

Conservanti precum nitritii si nitratii se pot descompune in produse secundare ce fac celulele mai vulnerabile in fata cancerului.

Expertul recomanda consumul de carne procesata doar o data pe luna, riscul de cancer scazand in aceasta situatie cu 50%.

Alcoolul

Potrivit datelor statistice, alcoolul este vinovat de 3,5% din totalul mortilor cauzate de cancer, in SUA, acolo unde mor anual 20.000 de oameni din aceasta cauza. Expertii sustin ca etanolul cauzeaza inflamatie, compromite capacitatea corpului de a absorbi nutrientii esentiali si creste nivelul estrogenului.

Drept urmare, organismul persoanelor care consuma mult alcool ia in greutate. Specialistul Timothy Naimi, din Boston (SUA), spune ca alcoolul afecteaza negativ celulele daca depaseste un anumit nivel in sange.

Fumatul

Fiecare fum tras dintr-o tigara inseamna cel putin 70 de agenti care cauzeaza cancer intrati pe caile tale respiratorii. Printre ei se gaseste formaldehida si benzenul, gasit in combustibil.

Fumul de la tigari afecteaza:

  • cavitatea orala si esofagul, dar si
  • vezica urinara,
  • rinichii,
  • laringele,
  • organele sexuale si
  • pancreasul.

Numai cateva tigari pe zi cresc riscul de cancer si il tripleaza pe cel de boli cardiace, spune specialistul Len Horovitz, de la un spital din orasul american New York.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Obiceiurile care cresc riscul de a face cancer

Lasă un răspuns