6 cauze ale infertilitatii la barbati0 Comments

Publicat in:


Intr-o lume din ce in ce mai plina de substante chimice, gasite in diverse produse, de la cele alimentare pana la cele cosmetice si fertilitatea barbatilor este din ce in ce mai amenintata. Insa „ucigasii” spermatozoizilor sunt mult mai numerosi si au legatura chiar cu activitati de zi cu zi.

Infertilitatea la barbati - Cauze

Infertilitatea la barbati - Cauze

Anual apar noi descoperiri legate de cauzele care pot afecta fertilitatea barbatilor. Singura veste buna este ca, odata aflate, aceste cauze pot fi evitate usor. Iata, asadar, o lista a exterminatorilor spermatozoizilor si cum sa te feresti de ei.

 

Infertilitatea la barbati #1 – Alimentele din conservele din metal

Bisfenol A (prescurtat, BPA) este o substanta chimica ce a fost legata de probleme de fertilitate si de boli cardiovasculare. Unii experti considera ca cea mai mare sursa de contaminare cu BPA o reprezinta conservele din metal. Aproape toate aceste conserve sunt tratate cu substanta mentionata, aceasta migrand in alimentul continut.

In plus, alimentele acide, cum ar fi pasta de tomate sau sosurile, absorb o cantitate mai mare de BPA. Inclusiv bonurile de casa contin o cantitate de BPA, desi considerabil mai mica, astfel ca ar fi mai bine sa eviti manuirea unor astfel de hartii, atunci cand nu ai nevoie de ele.

Solutia este sa alegi cat mai des alimente proaspete sau congelate si sa optezi pentru alimentele conservate in recipiente din sticla, nu din metal.

Infertilitatea la barbati #2 – Jucariile sexuale sunt periculoase?

Nu toate aceste jucarii sunt periculoase, ci doar cele facute din vinil. Acest tip de plastic elibereaza ftalati – substante chimice care fac ca plasticul sa fie mai moale, care au fost legati de cancer, alergii, defecte congenitale si infertilitate.

Solutia ar fi sa alegi jucarii sexuale facute din silicon medical de inalta calitate, cum ar fi We-Vibe.

Infertilitatea la barbati #3 – Dusul iti poate face probleme

Substante precum ftalatii nu se gasesc doar in jucariile sexuale, ci si in sapunuri parfumate, sampoane, geluri de curatare si perdele pentru dus realizate tot din vinil. Iar caldura emanata in timpul unui dus face ca ftalatii sa se elibereze chiar mai lejer.

Solutia este aceea de a alege sapunuri si sampoane care nu contin parfum si, de preferat, pe baza de plante. In plus, evita produsele de ingrijire parfumate. In plus, alege o perdea de dus realizata din canepa.

Infertilitatea la barbati #4 – Fructele si legumele nespalate iti fac probleme

Pesticidele sunt facute sa omoare parazitii, insa, din nefericire, ele nu prea fac diferenta intre acestia si spermatozoizi. Prin urmare, odata ajunse in organism, pot dauna fertilitatii masculine.

Solutia este sa speli intotdeauna fructele si legumele pe care le consumi si incearca pe cat posibil sa mananci unele organice.

Infertilitatea la barbati #5 – Scaunele de masina incalzite

Acestea si chiar statul intr-o cada cu apa fierbinte timp indelungat cresc temperatura de la nivelul testiculelor suficient cat sa duca la o diminuare a productiei de spermatozoizi.

Solutia ar fi sa incalzesti masina in loc sa pornesti incalzirea scaunului si evita baile lungi in apa fierbinte.

Infertilitatea la barbati #6 – Pestele contaminat

Bifenilii policlorurati reprezinta substantele toxice care in prezent sunt interzise, numai ca cele care au ajuns deja in mediu persista pe timp nelimitat, acumulandu-se in special in peste.

Solutia este aceea de a alege peste care sa provina din ape cat mai curate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

6 cauze ale infertilitatii la barbati

Lasă un răspuns